Polis Merkezlerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Yolda

Polis merkezlerinin iyileştirilmesine ilişkin çalışma başlatan İçişleri Bakanlığı EGM 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıda müracaat için gelen vatandaşların işlemlerinin en geç 1 saat içerisinde bitirilmesi gerektiğine yönelik talimat verdi.

Polis Merkezlerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Yolda

Polis Merkezi Amirliklerinde yeniden yapılanmaya giden EGM, amirliklerin görevlerini daha etkin yürütmesi, ihvar ve şikayetlerin hızlı değerlendirilmesi, alan hakimiyetinin artması sebebiyle çalışmalar başlattı.

Bu çerçevede ilk başta 2-3 Ağustos 2018 tarihlerinde 10 şehirde asayiş şube ve ilçe emniyet müdürlüklerindeki personele yönelik Ankara'da bir Cratosslot çalıştay düzenlendi. Polis merkezi amirliklerinin hizmet kaliteisnin artması ve vatandaşın taleplerine kısa sürede yanıt verilmesine önem veren EGM, 3-14 Eylül 2018 tarihlerin arasında da 12 şehirde 800 polis merkezi personeli ve 2 bin vatandaşa yönelik anket çalışması gerçekleştirdi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

17 Eylül ve 5 Ekim 2018 tarihleri arasında da Ankara'da 260 polis merkezi amirlerine yönelik yeni kurslar düzenlenmesi planlanıyor. Kurs süresince personele insan hakları, narkotik suçlarla ilgili bilendirme, polis merkezi amirliği mevzuatı, yetişkin eğitimi, öğretim yöntem ve teknikleri konuları aktarılacak. Kurslara katılım gösteren polis merkezi amirleri de öğrendiklerini görev yaptıkları şehirlerdeki personele aktaracak. Polislerin mesai saatlerine yönelik de düzenlemelere gidiliyor.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin şu anda 12 saat çalışıp 24 saat dinlendiklerini, bu konudaki hedefin 8 saat çalışıp 24 saat istirahat olduğunu açıklamıştı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA