İYİ Partili Fahrettin Yokuş Emniyetteki Polis ve Sivil Memurların Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de görüşülmekte olan 375 sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin 4. maddesinin değiştirilmesi üzerine verilen teklif üzerine partisi adına söz aldı. Konya Milletvekili burada polis alımı, görevde yükselme, özlük hakları, 3600 ek gösterge meselesinin yanı sıra Emniyet teşkilatında görev yapan sivil memurların sorunlarını da gündeme getirdi.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş Emniyetteki Polis ve Sivil Memurların Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de görüşülmekte olan 375 sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin 4. maddesinin değiştirilmesi üzerine verilen teklif üzerine partisi adına söz aldı.

Burada emniyet çalışanlarının sorunlarını gündeme getiren Konya Milletvekili, emniyetteki polis ve sivil memurların ciddi sorunları olduğunu TBMM'ye getirilen torba yasanın hiç bir soruna çözüm olmadığını, hiç bir yaraya merhem olamayacağını söyledi. Antalya milletvekili Kemal Çelik'in açıklamalarını hatırlatan İYİ Parti Konya Milletvekili, 'Bu torba yasa dün Meclisimize geldiğinde Antalya Milletvekilimiz, eski Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Kemal Çelik Beyefendi buradan güzel sözler söyledi dediler ki: "Emniyet Genel Müdürlüğümüze teknik bazı haklar getirilmiş, güzel bir çalışma yapmış arkadaşlarımız, bu kanun teklifi Emniyet teşkilatımız için gerçekten çok güzel düzenlemeler yapıyor, getiriyor, onun için biz minnettarız." diyor.' ifadelerini kullanırken konuşmasına şu şekilde devam etti: 

Değerli milletvekilleri, Allah aşkına, Emniyet çalışanlarının yani polislerin ve sivil memurların hangi ciddi sorununu bu torba yasa çözüyor? Emniyet mensuplarını aldatmanın bir âlemi var mı?

HER SENE 50'DEN FAZLA POLİS İNTİHAR EDİYOR

Polis memurları bugün mağdurdur. Polis memurları huzursuzdur. Her sene, 50'den fazla polis intihar etmekte, çoluk çocuğunu katletmektedir. Bir gün tatil yapamıyor polislerimiz. Bayramları yok, seyranları yok. Mesai mevhumu malum, geceleri yok, gündüzleri yok. Hele hele öyle bir disiplin mevzuatı var ki ta, çağlar ötesinde kalmış, 1979'dan kalmış; hâlâ bu disiplin sistemi işletiliyor. Yani şu anda kamuda dopingin, en temel insan haklarının, çalışma haklarının çiğnendiği yer, birinci yer Emniyet Genel Müdürlüğüdür, Emniyet teşkilatıdır. Hele hele orada çalışan, özellikle sivil memurlar var ya, "maraba" diye bakılan, onların hâli zaten içler acısı.

NİYE B GRUBUNA HAKSIZLIK YAPILIYOR?

Değerli milletvekilleri, şimdi Emniyetimizde 2001-2015 yılları arasında komiser yardımcılarımız (A) grubu ve (B) grubu diye sınıflandırılmış. 2015'te ise sonlandırılmış, tamamı tek gruba indirilmiş ama şimdi getirdiğimiz düzenlemede madem bunları tek gruba indiriyoruz, niye (B) grubu ile (A) grubunun sınav şartlarını değiştiriyoruz, aynı yapmıyoruz? Niye (B) grubuna haksızlık yapıyoruz?

NE POLİSLERİMİZİ NE DE MİLLETİMİZİ KANDIRAMAZSINIZ

Değerli milletvekilleri, burada Emniyet Genel Müdürlüğü yapmış, bakanlık yapmış milletvekillerimiz var. Onlara soruyorum, yüce Meclise soruyorum: Polisimiz niye Avrupa standartlarında günde 8 saat çalışmaz? Niye bayram izni olmaz? Neden bunlar insanca yaşayacağı ücrete ulaşamaz? Neden itilir kakılırlar? Neden üst amirleri ile alt amirleri arasında sıkışır kalırlar? Bu ayrımcılıklar neden? Dönüp bir bakın Allah aşkına. Polislerin derdini getirin şuraya da çözelim, konuşalım, sorunlarını birlikte çözelim. Böyle bir düzenleme getirip "Bakın, polislerin özlük haklarını düzeltiyoruz." diyerek vallahi billahi ne polisleri ne milletimizi ne siz kendinizi kandıramazsınız.

NEREDE 3600 EK GÖSTERGE, KAÇ YIL OLDU NİYE BEKLİYORSUNUZ?

Bugün polislerimiz huzursuzdur. Polislerimiz huzur bulamadığı sürece Türk milleti de huzur bulamaz. Onun için, bu milletin huzur bulması için polis teşkilatımızın, onların huzur bulması lazım. Onlar her türlü sosyal, ekonomik hakkı hak ediyorlar. Allah aşkına, gelin, bu insanlara sahip çıkalım. Nerede verdiğiniz 3600, nerede, kaç yıl oldu, niye bekliyorsunuz? Ben söylemiyorum, kim söylüyor? 

MASA BAŞINDA ÇALIŞMA İŞİNİ NİYE SİVİL MEMUR YAPMAZ?

Kamu Denetçiliği Kurumu söylüyor, diyor ki: "Polislerin yüzde 27'si masabaşında çalışıyor." Kardeşim polis mesleğinde masabaşı çalışma var mı? Niye bunları sivil memurlar yapmaz, niye düzenleme getirmezsiniz? Lafa gelince "Ben Genel Müdürlük yaptım, bakanlık yaptım." Maşallah. Hangi sorunu çözdünüz? 

10 BİN SİVİL MEMURUN İŞ TANIMI YOK

Hele hele sivil memurların neyini çözdünüz? Bugün emniyette 10 bin sivil memur var, iş tanımı yok, 300 tane mahkeme kararı var bunların iş tanımının yapılması için. On altı yıldır sınav açılmaz... Yani tanımları yapılmamış, hakları verilmemiş, insan muamelesi görmeyen 10 bin evladımız var. Ha, bunların çoğu yurtlardan gelme, yurt çocukları. "Teknisyen yardımcısı" diyorsunuz, çaycılık yaptırıyorsunuz, tuvalet temizliği yaptırıyorsunuz.Bu sıkıntıları çözmek için -Allah aşkına ya- doğru dürüst bir kanun getirin, tasarı getirin de şurada çözelim. Bilmiyorsanız vallahi biz getiririz, hep beraber çözeriz diyorum, hepinize saygılar sunuyorum. (