İçişleri Bakanlığı'na Gönderildi: Güvenlik Görevlileri İçin Dikkat Çeken Karar 2020

Kamu Denetçiliği Kurumu 'ndan güvenlik görevlileri için dikkat çeken karar geldi. Yenileme eğitimi için verilen karar İçişleri Bakanlığı 'na gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'na Gönderildi: Güvenlik Görevlileri İçin Dikkat Çeken Karar 2020

Ombudsman 'dan güvenlik görevlisi kararı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Adı ve bilgileri gizli tutulan bir vatandaş tarafından yapılan başvuruda güvenlik görevlilerinin 5 yılda bir aldığı yenileme eğitiminin maddi güçlük getirdiği ve birçok güvenlik görevlisinin iş güvencesini tehlikeye attığını gerekçe gösterdi. KDK 'ya yapılan başvuruda 5 yılda bir yapılan yenileme eğitiminin kaldırılmasını talep etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu ise bu konuda bir tavsiye kararı aldı ve kararı İçişleri Bakanlığı 'na gönderdi. 

İşte Ombudsman kararı.

Ombudsman tarafından verilen karar şu şekilde;

Açıklanan gerekçe ve dosya kapsamına göre , idari başvuru yolu tüketilmeden yapıldığı anlaşılan başvurunun bu aşamada kurumumuzca incelenme imkanı bulunmadığından, şikayet başvurusunun 6328 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin dördüncü fıjrası ve yönetmeliğin 20 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca değerlendirmesi ve gereği için İçişleri Bakanlığına gönderilmesine,

Gönderme kararının kurumunuza doğrudan yapılmış bir başvuru olarak değerlendirilmesi ve yapılan işlemin sonucunun başvurucuya iletilmek üzere Kurumumuza gönderilmesine, 

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurumumuza verilecek cevabın, Kurumumuz tarafından şikayetçiye tebliği tarihinden veya 60 gün içinde cevap verilmediği taktirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren , 6 ay içinde diğer başvuru koşullarını taşımak kaydıyla Kurumumuza yeniden şikayet başvurusu yapılabileceğine karar verildi. 

Peki sizce yenileme eğitimi olmalı mı olmamalı mı? Güvenlik görevlilerinin çözülmesi gereken diğer sorunlar nelerdir? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN