EGM, Polislerin 2021 Atama Şark Takvimini Açıkladı

Polislerin 2021 yılı atama takvimleri hakkında açıklama geldi. Açıklamada şark sürelerinin düşmediği görüldü. İşte atamaya dair bilgiler ve tercih tarihleri.

EGM, Polislerin 2021 Atama Şark Takvimini Açıkladı

EGM'de 2021 atama takvimi belli oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personellerin 2021 yılı atamaları için çalışma başlatıldı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında, her sene Mayıs-Haziran aylarında yapılması gereken 2021 yılı genel atama çalışmaları bu sene başlatıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre 1. bölgeden 2. bölgeye, 2. bölgeden 1. bölgeye tercihler için listeler yayımlandı.

Batı illerinin olduğu bazı gruplarda düzenlemeye ve değişikliğe gidildiği görülürken şark illeri tercih listelerinde yer almadı.

TERCİHLER BAŞLIYOR

Atamaları yaz döneminde yapılacak polis ile başpolis memurları ilk tercihlerini 8 ile 14 Şubat tarihleri arasında yapacaklar. Ana tercihler ile tercih dökümleri ise 15 Şubat ile 1 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

ŞARK SÜRELERİ DÜŞECEK Mİ?

Binlerce polis , şark sürelerinin düşmesni bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda alınan karar ile 1 'er yıl artırılan şark süreleri bu sene de değişmedi.

Polislerin şark süreleri için TIKLAYIN

ŞARK GÖREVİ ERTELEME NASIL?

Bulunduğu şehirde bir mecburiyeti olan, o şehirde kalmasını gerektirecek bir durumu olan polisler ise İbka verecek ve şark görevlerinin ertelenmesini talep edebilecek. Talepleri olumlu karşılanan personellerin şark görevleri 1 yıllığına ertelenebilecek.