EGM Duyurdu: Koruma Polisi Alımı Yapılacak

EGM tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü kurulduğu ve şubeye koruma polisi alımı yapılacağına yer verildi. İşte başvuru şartları.

EGM Duyurdu: Koruma Polisi Alımı Yapılacak

Koruma polisi alınacak.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü kuruldu. Yeni şubenin kurulmasının ardından bir duyuru yayımlandı. 

Yayımlanan açıklamada, koruma hizmetlerinin mevzuatta belirtilen hükümlere ve şartlara göre tam manasıyla yapılması , kaliteli bir koruma hizmeti sağlanması ve nitelikli personel yetiştirilmesi ve görevli personellerin eğitimleri, aidiyet duygularının arttırılması en üst seviyede tutulması amacıyla Koruma Dairesi Başkanlığınca branşlaşma işlemleri gerçekleştirilerek Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğünün kurulduğuna yer verildi. 

ÖZEL YA DA YAKIN KORUMA

81 şehirde bulunan il emniyet müdürlükleri bünyesinde yakın koruma kararına istinaden koruma hizmeti veren ya da özel koruma hizmeti veren personel, koruma branşına aktarılacak ve tayin, atama, özlük vb. işlemleri Koruma Dairesi Başkanlığınca takip edilecek.

ŞARTLAR NELERDİR?

Koruma Dairesi Başkanlığı bünyesinde yakın koruma olmak isteyen kişilerin 40 yaşından gün almamış olması , performans değerlendirme puanlarının iyi ya da çok iyi olan ve kıdeme müessir cezası bulunmayan kişiler olması gerektiğine yer verildi.

Bu şartları taşıyan ve başvuru yapanlar, Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü tarafından 10 hafta boyunca 300 saat eğitime alınacak ve eğitim sonucunda başarılı olan personellerin branş ile atama işlemleri  bu eğitim sonrası Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Bu eğitime müracaat etmek isteyen, asaleti tasdik olmuş ve belirtilen şartlara haiz olan personelin pol-net sistemi üzerinden Koruma Dairesi Başkanlığı sitesinde bulunan müracaat formunu doldurması gerekiyor.

AÇIKTAN BAŞVURU OLUR MU?

Bu haberin gündeme gelmesinin ardından kamubulteni instagram sayfasına yoğun şekilde soru geldi. Koruma olmak isteyen adaylar, bu ilana açıktan başvuru alınıp alınmadığını sordu. 

Bu alım sadece polisler arasından yapılmaktadır. Siz de merak ettiğiniz soruları sormak , polisler ve kadın erkek polis adayları ile bilgi alış verişi yapmak için TIKLA KATIL

POLİS-POMEM ALIMLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN