Bekçi Alımı Sınav Tarihleri ve POMEM Duyurusu Bekleniyor

On binlerce aday, Polis Akademisi Başkanlığı'ndan gelecek bekçi alımı ve 23. dönem POMEM polis alımı duyurusunu bekliyor.

Bekçi Alımı Sınav Tarihleri ve POMEM Duyurusu Bekleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan 10 bin POMEM polis alımı duyurusu ve 7 bin bekçi alımı mülakat yer ve tarihleri için duyuur bekleniyor.

İçişleri Bakanı süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada KPSS 'nin hemen ardından 10 bin polis memuru alımı için ilanın yayımlanacağını söyledi. 23. dönem POMEM kapsamında yapılacak polis memuru alımı için ilanın bugünlerde yayımlanması bekleniyor.

KPSS sonuçları 29 Ağustos günü açıklandı . Açıklanan sonuçlara göre lisans ve ön lisans mezunu polis memuru alımı yapılacak. 3 bin komiser yardımcısı alımı için önceki gün ilan yayımlandı ve bugün itibariyle başvurular alınmaya başladı. POMEM duyurusunun da bugünlerde gelmesi bekleniyor.

KPSS ŞARTI NE OLACAK?

23. dönem POMEM kapsamında yapılacak 10 bin polis memuru alımında KPSS şartı lisans mezunları için 60, ön lisans mezunları için de 70. Bu şartlarda herhangi bir esnetilme olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Adaylar KPSS ve yaş şartında bazı esnetilmeler olmasını istiyor.

BEKÇİ ALIMI MÜLAKAT YER VE TARİH AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

7 bin bekçi alımı için Temmuz ayı içinde başvurular alınmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınan başvuruların ardından sonuçlar ve mülakat yerleri beklenmeyebaşladı. Uzun süredir bekleyen adaylar artık bir açıklama bekliyor. Mülakat tarihlerine göre hayatlarına yön verecek ve diğer ilanlara başvuru yapacak adaylar daha fazla mağdur edilmemelidir?

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

POLİS ALIMI VE BEKÇİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER