'Bekçi Alımı' Eleştirileri Boşa Çıktı! Gece Kartalları 'Fark' Oluşturdu

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımının yaygınlaşmasının ardından bazı eleştiriler de beraberinde gelmiş, bir kesim tarafından 'Geçmiş günlere dönüş' olarak görülmüştü. Fakat gece bekçisi uygulamasının hayata geçişinden bu yana özellikle gece yaşanan hırsızlık vakalarında büyük oranda düşüş gözlemlendiği bildiriliyor.

'Bekçi Alımı' Eleştirileri Boşa Çıktı! Gece Kartalları 'Fark' Oluşturdu

'Bekçi Alımı' Eleştirileri Boşa Çıkardı! Gece Kartalları 'Fark' Oluşturdu

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımının yaygınlaşmasının ardından bazı eleştiriler de beraberinde gelmiş, bir kesim tarafından 'Geçmiş günlere dönüş' olarak görülmüştü. Fakat gece bekçisi uygulamasının hayata geçişinden bu yana özellikle gece yaşanan hırsızlık vakalarında büyük oranda düşüş gözlemlendiği bildiriliyor. Yetkililer, çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından hayata geçirildiğini, bu uygulamanın başlarda eleştirileceğini bildiklerini fakat gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın , gerekse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konudaki duruşunun iyi bir uygulamayı beraberinde getirdiğini bildiriyor. 

Büyükşehirlerde özellikle gece yaşanan hırsızlık, gasp gibi suçların gece bekçiliği uygulamasının hayata geçişinden bu yana büyük oranda azaldığını vurgulayan yetkililer, bundan sonraki süreçte de bekçi alımı yapılacağını, uygulamanın devam edeceğini bildirdi. 

Bekçi Alımı Duyuruları Nerede Yayınlanıyor?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavlarına ilişkin duyurular, Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılıyor. Eğitim süreci de Polis Akademisi Başkanlığınca yürütülüyor. Sınav duyuruları, sınav sonuçları, sınavlara ilişkin merak edilen tüm detaylar www.pa.edu.tr adresinden öğrenilebiliyor.

Yeni Alımlar için Belli bir Tarih Var mı?

İçişleri Bakanlığı'nın son olarak ilana çıktığı 8 bin bekçi alımı için süreç devam ediyor. Yeni alımların yıl içerisinde yapılıp yapılmayacağına yönelik net bir açıklama bulunmuyor. Duyurular geldiği takdirde sitemiz üzerinden siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.

İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans Düzeyinden Yeni İş Haberleri için TIKLA.

KAMUBULTENİ / ÖZEL