'Atanamayanlar' Polis , Askeri Personel ve Zabıta Memuru Alımlarına Yoğunlaştı

Kamuda iş hayali kuran binlerce genç, kendi bölümlerindeki atama imkanlarının azlığı sebebiyle askeri personel, polis alımı , zabıta memuru alımı, işçi alımlarını takip etmeye başladı. Öğretmen adayları MEB'den 117 bin atama beklerken, atamaların az olması ihtimaline karşın memur alımı ilanlarını gözden kaçırmamaya çalışıyor.

'Atanamayanlar' Polis , Askeri Personel ve Zabıta Memuru Alımlarına Yoğunlaştı

Öğretmen atamaları konusunda adayların kadrolu ve daha fazla alım talepleri devam ederken, mühendislik, mimarlık mezunları, teknikerler ve teknisyenler özel sektördeki iş imkanlarının kısıtlı olduğunu belirterek kamuda işe yerleşme hayali kuruyor. 

"KPSS'YE GİREN ADAY SAYISI HER SENE DAHA DA ARTIYOR"

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı, her yıl rekor düzeyde katılımla sonuçlanırken, günden güne azalan kadrolu memur alımları, artan askeri personel ve polis alımları, kendi bölümleriyle ilgili alım olmayan adayları farklı mesleklere itmeye başladı. Öyle ki polis alımlarına başvuru yapan öğretmen sayısı azımsanmayacak ölçüde , geçtiğimiz yıllara nazaran daha fazla öğretmen adayının polis alımlarına başvuru yaptığı, ve bu alımlarla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiği bildiriliyor.

"Umutlar Sona Ermiş Değil!"

400 bin atamayan öğretmen, 117 bin öğretmen ihtiyacı olduğu verilerle tespit edilen ve açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmen atamaları konusunda müjdeli haber bekliyorlar. 

"EGM Sivil Memur Alımlarını Arttıracak mı?"

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sivil memur gibi görev yapan 66 bin polis memuru olduğu, bu polis memurlarının emekliliği ya da farklı görevlere tayini neticesinde ortaya çıkacak sivil memur işleri için polis memuru alımı yerine sivil memur alımlarının yapılabileceği, bu sayede senede 200 milyon TL tutarında maaş tasarrufu gerçekleşebileceği belirtiliyor.

"Kamu ve Özel Sektör İş fırsatlarından Anında Haberdar ol"

Kamuya sözleşmeli ve kadrolu tüm personel alımlarından anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteni'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza tamamiyle ücretsiz olarak indirebilirsiniz.