3386 PÖH Mezun Oldu: Bakan Soylu'dan Törende Önemli Sözler

Karabük POMEM'de düzenlenen 2018-19/2. Dönem Mezuniyet Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu.

3386 PÖH Mezun Oldu: Bakan Soylu'dan Törende Önemli Sözler

19. dönem POMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 bin polis özel harekat alımı yapılmıştı. Yapılan bu alım için eğitim sonu sınavları geçtiğimiz ay yapıldı ve sonuçlar geçtiğimiz gün açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre mezun olmaya hak kazanan adaylar bugün mezuniyet töreni ile işbaşı yaptı.

3 bin 386 özel harekat polisi bugün düzenlenen törenlerle mezun edildi ve görevlerine başladı. Polis Akademisi Karabük POMEM 2018-19/2. Dönem Mezuniyet Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin PÖH alımı için 280 binden fazla kişinin başvuru yaptığını ve alınan bu sayıdan bugün 3386'sının mezun olduğunu söyledi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Hiçbir şeyden korkmayın. Amerika 5 bin TIR gönderip de PKK’yı ve PYD’yi orada besleyecekmiş. Avrupa onlara destek verecekmiş. Bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız bu toprakları onlara mezar etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi.

Avrupa bunların arkasında oldu. Ama bilesiniz ki; askerimiz bu toprakları onlara mezar etti.

5 bin TIR silah gönderenlerin, moral verenlerin, ABD'den adamlarını gönderip PKK katillerine eğitim verenlerin Türkiye'nin terörle mücadelesine edecek lafı yoktur. 

Dünyada kimsenin terörle mücadele ettiği yok; Orta Doğu'yu yağmalamak isteyen akıl, Türkiye'ye bunları Ngbahis yaşatmaktadır. Bize parmak sallıyorlar, Türkiye, eski Türkiye değildir. Başaramayacaklar. Terör örgütü ortakları PKK bugün can çekişmektedir.

Bu cinayetin görmezden gelinip, üstü örtülür bir yanı yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargılamalarımıza laf söyleyebilir.

Ne de kiminle alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri budur. PKK dün da bebek katiliydi bugün de bebek katili.

Buradan çıkıp o cenazeye katılacağız. Bir şehit annesiyle, bir şehit babasıyla konuşurken nasıl ezildiğimi, o insanların acısını nasıl hissettiğimi iyi bilirim.

Dün hemen görüştüm. Çelik gibi bir iradesi var. Bana dedi ki, 'Bakanım, karım oraya benim yanıma gelmek istedi çocukla beraber. Başımıza böyle bir iş geldi. Vatan Sağ olsun"

YENİ PÖH ALIMI OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında, yeni dönem PÖH alımı ile ilgili herhangi bir şey söylemedi. Kadın adaylar da dahil edildiğinde ilanı 500 bine yakın kişi bekliyor. İlan hakkında açıklamanın bir an önce gelmesi gerekiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

PÖH ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara