Ziya Selçuk'un Açıklaması Sonrası MEB AÖL'den Açıklama Geldi: Açık Lisede Mezuniyet Detayları Belli Oldu

MEB 'den AÖL öğrencilerini ilgilendiren açıklama geldi. Ziya Selçuk 'un açıklamasının ardından AÖL'de 170 kredinin detayları belli oldu.

Ziya Selçuk'un Açıklaması Sonrası MEB AÖL'den Açıklama Geldi: Açık Lisede Mezuniyet Detayları Belli Oldu

Açıköğretim Lisesi 'nden son dakika açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. MEB AÖL sayfası üzerindne, Bakan Selçuk 'un açık lise açıklaması sonrası yapılan açıklamada 170 kredisini tamamlayanların ne zaman mezun olacağına yer verildi. 

BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk önceki akşam sosyal medya hesabındna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

""Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun."

MEB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim tarafından AÖL sayfasında yapılan açıklamada ise 170 üzeri kredisi olanların ne zaman mezun olacağına yer verildi. Açıklama şu şekilde:

"Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık  Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir.

Mezuniyet şartlarını taşıyanlar (Ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem sınavları sonucunda mezun olanlar ile birlikte mezun olacaktır."