Ziya Selçuk'tan LGS, Yüz Yüze Eğitim ve Okullarda Sınav Açıklaması

LGS tarihi , yüz yüze eğitim ve okullarda sınav hakkında son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınav tarihi değişecek mi sorusuna ve yüz yüze eğitim ile sınava cevap verdi.

Ziya Selçuk'tan LGS, Yüz Yüze Eğitim ve Okullarda Sınav Açıklaması

LGS tarihi değişecek mi? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Bakan Cevapladı.

2021 yılı LGS tarihi değişecek mi? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan cevap geldi. Bakan Selçuk, 2021 yılında yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın değişip değişmeyeceği konusuna değindi bu konuda gelen tarih değişikliği eleştirilerine yanıt verdi.  Bakan Selçuk açıklamasında , Haziran olarak açıklanan tarihin şimdiden açıklanması gerektiğini, ancak planlamada değişiklik yapılması durumunda tarihin değişebileceğini söyledi ve "Önceden böyle demiştiniz neden değiştirdiniz deniyor. LGS tarihini açıklamak gerekiyor. Ancak sürece göre değişiklikler yapılabiliyor. Şartlar değişiyor. Hızlı bir şekilde plan değiştiriliyor." dedi.

2021 LGS NE ZAMAN?

2021 yılı liselere giriş sınavı 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak.

TABLET DAĞITIMI

Bakan Selçuk tablet dağıtımlarının devam ettiğini , önümüzdeki günlerde on binlerce gence tablet verileceğini söyledi.

TABLET BAŞVURUSU NASIL?

Tablet başvurusu yok. Okullarda , aşağıdaki şartlara göre öğrencilere okul yöneticileri tarafından tablet dağıtımı yapılıyor.

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bizim bütün dünyada olduğu gibi yaşlılardan başlayıp en riskli kesime sağlıkçılara yönelip, hemen arkasından öğretmenlerimizin de istekli olanlardan , arzu edenlerin aşı olması için konuşuyoruz. Biz bi taraftan evdeki yaşlıları korumak için, bir taraftan torunlarını rahatlatmak için çalışıyoruz. Okullarla ilgili , dün akşam İngiltere'deki sürecin nasıl işleyeceği konusunda toplantımız vardı. Dünya neler yapıyoru izlemek için bir toplantı yaptık. Şimdi okullarda ne yapacağımızı Sağlık Bakanlığı'ndan bir ekiple çalışıyoruz. Bütün bu çalışmalarla birlikte bu alandaki en risklilerle başlayıp tüm topluma ulaşacağız. Bu da yüz yüze eğitiminin başlamasına olanak sağlayacak.

LİSELER

Eğtimde eksik bırakılan her şey bir sonraki seneye taşınıyor. Türkiye'nin çok uzun yıllar bu eksik nedeni ile eğitimde çok düşük bir performans göstermesine neden olacak. Bunu göze alamayız. Eksikleri tamamlayarak gitmemiz lazım. Lisede öğrenciler sınav olacağı zaman her türlü tedbiri alacağız. Dişyelimki bir öğrencinin ailesinde korona var. Biz o öğrenciye sonra mazeret sınavı yaparız. 

Ancak biz en baştan hiç sınav yapmayalım desek-ilkokulda zaten hiç sınav yok, ortaokula baktığımızda bizim rahat bir alanımız vardı.-Ama liseli öğrencilerin üniversiteye yönelik hazırlıklarını da düşünerek yüz yüze sınavın daha iyi olacağını düşünüyoruz. ÖDSGM bir karar verdi