Yüz Yüze Eğitimde Detaylar Açıklandı: Ders ve Teneffüs Süresi Devamsızlık

Milli Eğitim Bakanlığı 81 şehre yazı gönderdi. Gönderilen yazıda yüz yüze eğitimin nasıl olacağına yer verildi.

Yüz Yüze Eğitimde Detaylar Açıklandı: Ders ve Teneffüs Süresi Devamsızlık

MEB derslerin nasıl olacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 81 şehre bir yazı gönderdi. Köy okulları ile diğer sınıfların (5,6,7. sınıflar hariç) yüz yüze eğitime başlayacak olması ile birlikte okullarda eğitimlerin nasıl olacağı, derslerin kaç dakika olacağı, teneffüslerin ne kadar süreceğine dair detaylı bilgi verdildi. 

KÖY OKULLARI

Söz konusu karar kapsamında 15 Şubat tarihinde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamında köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde ilkokul ve ortaokul ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün eğitim olacak. 

1 MARTTA ÜLKE GENELİNDE

1 Mart 2021 tarihinde ise ülke genelinde tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesinde bulunan ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Resmi ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitim yapılacak. 

Okullarda yapılacak eğitimlerin günleri ve ders saatleri okullar tarafından belirlenecek. 

UZAKTAN EĞİTİM ALACAK SINIFLAR

5, 6 ve 7 'nci sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim ile yapılacak. 

Özel eğitimlerde ana sınıflarında ve diğer okullarda özel eğitim sınıflarında 1 Mart'ta 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak. BİLSEM'lerde de yüz yüze eğitim olacak. 

ZORUNLU MU?

Okullarda yüz yüze eğitim zorunlu değil. Çocuklarını okula göndermek istemeyen kişiler okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapılacak ve öğrenciler yok yazılmayacak. 

DERSLER VE TENEFFÜSLER

Yüz yüze ve uzaktan eğitimde bir ders 30 dakika olacak ve teneffüsler ise 10 dakika olacak. Siz çocuğunuzu okula gönderecek misiniz? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA