Yükseköğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç'tan Milyonlarca Üniversite Öğrencisini İlgilendiren Açıklamalar

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 70 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsün ülkemizdeki yayılımının azaltılması amacıyla alınan tedbirler ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç'tan Milyonlarca Üniversite Öğrencisini İlgilendiren Açıklamalar

Sosyal medya hesabından son gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan YÖK Başkanı, Covid-19 salgını sonrasında Yükseköğretim Kurulu olarak, üniversitelerin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile doğrudan orantılı olarak derslerin uzaktan eğitime geçilmesi ve orak havuz oluşturularak 'YÖK Dersleri Platformu' projesinin hayata geçirildiğini hatırlattı. Önümüzdeki günlerde YÖK Dersleri Platformunun daha da çeşitlendirileceğini vurgulayan YÖK Başkanı, bu süreçte Bahar Döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde öğrencilerin kayıt dondurma taleplerinin de yerine getirildiğini söyledi.

YÖK Başkanı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Covid-19 salgını sonrasında YÖK olarak, üniversitelerimizin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantılı olarak derslerin (uygulamalı eğitimlerin teorik kısımları dahil) uzaktan eğitimle yapılabilmesi, bu dönem uzaktan verilemeyen derslerin ise 'yaz döneminde telafi eğitimi (yaz eğitimi)' ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık. Uzaktan eğitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu niteliğindeki 'YÖK Dersleri Platformu'nu sizlerin açık erişimine sunduk. Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Bunun dışında bazı öğrencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde kayıt dondurma imkanı verilmesi yönündeki talepleri de değerlendirerek bu hakkı da 'talep eden öğrencilerimize' verdik. Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgın sürecinde 'esnek davranarak' eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde 'eş zamanlı farklı seçenekler' sunmaya gayret ediyoruz