Üniversitelerde 2. Dönem Yüz Yüze mi Uzaktan mı? Anketi Başladı (YÖK Anketi Nerede?)

Üniversitelerde eğitimin 2. dönem yüz yüze mi yoksa uzaktan mı yapılacağına rehberlik edecek anket başladı. Peki YÖK Anket Nerede? Anket sayfasına nasıl erişebilirim? YÖK tarafından başlatılan anketin detayları ve ankete katılma sayfası yazımızda.

Üniversitelerde 2. Dönem Yüz Yüze mi Uzaktan mı? Anketi Başladı (YÖK Anketi Nerede?)

Yök anketi paylaştı.

Yükseköğretim Kurulu dün bir açıklama yaptı ve üniversitelerde ilk dönem yapılan uzaktan eğitim için anket düzenleneceğini, ankete öğrenci ile akademisyenlerin katılıp görüşlerini bildireceğini aktarıdı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"1-Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla “öğrenci” ve “akademisyenlerimize” yönelik bir anket düzenleyeceğiz. Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek.

2-Yeni YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır.

3-Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız. Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır.

4-Anketimiz “öğrenci" ve “akademisyenlere” yönelik olup, bu iki ayrı grupla e-posta yoluyla paylaşılacaktır."

ANKET DUYURUSU

YÖK sayfasından anket ile ilgili yayımlanan duyuru ise şu şekilde:

"Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor.

“Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı" çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını" önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.

“Öğrenci" ve “akademisyenler"e yönelik olmak üzere iki ayrı grupla dijital ortamda paylaşılacak anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor.​

Üniversiteler ve diğer paydaşların görüşlerine sık sık başvuran YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor.​"

ANKET EKRANI AÇILDI

Yükseköğretim Kurulu anket sayfası üzerinden ankete katılımlar başladı ve öğrenciler ile akademisyenler ankete katılıp oy vermeye başladı.  Anket ile ilgili anket.yok.gov.tr sayfasında şu bilgilere yer verildi:

"PANDEMİ SÜRECİNDE ONLINE EĞİTİMİN VERİMLİLİĞİNE İLİŞKİN ÖĞRENCİ ANKETİ
Örgün Öğretimdeki Değerli Öğrencimiz,
Yeni YÖK olarak, nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı çalışma süreçlerimizde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, üniversitelere yetki devri ve paylaşımını önemsiyoruz. Bu amaçlara dönük çalışmalarımız için zaman zaman üniversitelerimizin bileşen ve paydaşlarının kıymetli görüşlerine başvuruyoruz. Bundan sonraki süreçlere de ışık tutacak olan pandemideki online öğretim sürecini değerlendirme amaçlı bu anketteki soruları cevaplayıp bize ilettiğiniz için şimdiden size teşekkür ediyoruz.
Sağlıkla, sevgiyle ve başarıyla kalın."

http://anket.yok.gov.tr/ue/giris4aaca128db.zul

Linki kopyalayıp yeni sekmede açarak anket sayfasına gidebilir ve ANKETE KATIL butonu ile ankete girip oy kullanabilirsiniz.

Sizce üniversitelerde 2. dönem yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitim mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen hafta yaptığı açıklamada , 2. dönem de uzaktan eğitim yapılabileceğinin sinyalini vermişti. Ancak nihai karar üniversiteler tarafından verilecek. Karar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN