Üniversiteler ve 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12'nci Sınıfların Yüz Yüze Eğitimi Hakkında Farklı Açıklama

Üniversiteler ve ana sınıfı ile 1. sınıfların dışındaki öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitimi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Üniversiteler ve 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12'nci Sınıfların Yüz Yüze Eğitimi Hakkında Farklı Açıklama

Okullar ve üniversitelerle ilgili açıklama.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova bir basın toplantısı düzenledi ve okulların açılma durumuna ilişkin son değerlendirmelerie paylaştı. 

Okullar meselesinin tüm dünyanın gündeminde olduğunu dile getiren Taşova, birçok ülkede ilk dönem online olarak başlatılacak dedi. Herkesin önünü görmesi gerekiyor diyen Taşova, "Özellikle 'Bazı bölümlerde yüz yüze eğitim nasıl yapılır?' gibi öneriler var. Salgın hızına bağlı olarak bu önlemler alınarak eğitimler başlayacaktır. Salgın hızına göre bu durum belirlenecek. Kişilerin kuralları uygulayabilme kapasitesi çok önemli. Biliyorsunuz, kişi ne kadar küçükse kuralların ihlal edilmesi o kadar fazla oluyor. Gençler ve çocuklarda hastalık nitekim biraz daha hafif seyrediyor ama o çocuklar eve gidip aile bireylerine bulaştırdığı için bütün önlemler bundan dolayı alınıyor" dedi.

2, 3, 4, 5,, 6, 7, 8, 9, 10, 11 VE 12 'NCİ SINIFLARIN DURUMU

Geçtiğimiz hafta Dr. Fahrettin Koca , düzenlediği basın toplantısında önemli ifadeler kullandı ve okulların diğer sınıflar için açılması konusunda olumlu ifadeler kullandı. Son dönemlerde Türkiye'de artan vaka sayısına bağlı olarak yüz yüze eğitimin ana sınıfı ve birinci sınıflar haricinde başlayamayacağını söyleyen Prof. Dr. Yeşim Taşova ise şu ifadeleri kulllandı:

"Bu rakamlarla biraz zor. O zaman oturulup tekrar konuşulacak. Sağlık Bakanlığı'nda Toplum Sağlığı Bölümü var. O bölüm özellikle bütün her yerdeki eğilim ve hızları inceliyor. Halk Sağlığı uzmanlarının vermiş olduğu kararlarla ister istemez kaçınılmaz olarak yüz yüze eğitimle ilgili bir takım kısıtlamalar geleceğini düşünüyorum"

ÜNİVERSİTELERİN DURUMU

Sosyal medya üzerinde üniversite öğrencileri, sürekli olarak kampanya düzenliyor ve okullarda yüz yüze eğitim yapılmasını istiyor. Ancak hemen hemen tüm üniversiteler, 2020-2021 eğitim öğretim yılının online olması yönünde karar aldı.PRof. Dr. Taşova yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Üniversite öğrencileri için bazı bölümlerde özellikle yüz yüze eğitim önemli. Örneğin tıp fakülteleri için bunu çok konuşuyoruz. Tıp fakültelerindeki olay usta-çırak ilişkisi üzerinedir. Hemşirelik de aynı şekilde. Bu tür durumlarda biz sosyal mesafe, hijyen gibi kurallara dikkat ederek usta çırak eğitimlerine başladık. Benim fikrim ise üniversite öğrencilerine uygun koşullar sağlanır ise maske ve el hijyeni kuralına daha iyi uyacaklarını düşünüyorum. Onlar da okullarda gerekli düzenlemelerini yapabilirler. Tabii ki çok daha artış olmadığı sürece. Artış olursa bütün toplum etkilenecektir zaten."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA