Ücretsiz Tablet Başvurusu Hakkında Açıklama (MEB Tablet Başvuru Formu Var mı?)

MEB bu hafta 50 bin tablet dağıtacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak tabletlerin başvurusu hakkında açıklama geldi.

Ücretsiz Tablet Başvurusu Hakkında Açıklama (MEB Tablet Başvuru Formu Var mı?)

Tabler başvurusu hakkında son dakika gelişmesi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında tablet başvurusu hakkında son bilgileri paylaştı ve geçen hafta 50 bin 500 öğrenciye tablet dağıtıldığını söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında bu hafta da 50 bin öğrenciye daha tablet dağıtılacağını söyledi ve  "Geçen hafta 50 bin 500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevirim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 50 bin dağıtım yapacağız. Çocuklarımızın eğitim hakkı için gayret eden herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrası ihtiyaç sahibi öğrenciler ile aileleri, tablet başvurusunun nasıl yapılacağını, başvuru formunun nasıl doldurulacağını araştırmaya başladı. 

BAŞVURU SAYFASI YOK

MEB, ücretsiz tablet için başvuru sayfası açmadı. Herhangi bir başvuru formu da öğrencilere verilmedi.

PEKİ NASIL DAĞITILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldığı ve aşağıdaki şartları taşıyan öğrencilerin tespit edilip bu şartlara göre tablet dağıtımı yaptığı öğrenildi. 

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Bu açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere, eğitim çağında olan kardeş sayısına, yüz yüze eğitime devam etme durumuna bakılacak ve buna göre tablet dağıtımı yapılacak. İlk aşamada gelir düzeyi düşük olan, kardeş sayhısı çok olan ve yüz yüze eğitime gitmeyen ,evde olan öğrencilere tablet verildi. Daha sonraki aşamalarda da sırayla tablet dağıtımları yapılmaya başlandı.