Son Dakika: Ziya Selçuk'tan LGS Ertelemesi ve Yazın Okulların Açık Olacak İddialarına Cevap

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. LGS ertelenecek mi ? Yazın 2 ay okullar açık olacak konularına açıklık getirildi.

Son Dakika: Ziya Selçuk'tan LGS Ertelemesi ve Yazın Okulların Açık Olacak İddialarına Cevap

MEB 'den LGS ve yaz tatili açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan , okulların yazın 2 ay açık olacağı iddialarını cevaplarken LGS 'nin ertelenip ertelenmeyeceği sorusuna da cevap verdi.

İşte Bakan Ziya Selçuk 'un açıklamaları:

"Okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapılmayacak. 'Yazın 2 ay okullar açık olacak' yorumu doğru değil."

"Telafi eğitim tamamlayıcı bir eğitimdir. TV ile EBA ile beraber hızlandırılmış bir telafidir."

"Evde kalmak kolay değil, alışılmış bir şeyde değil. Ebeveynlerin çocuklarıyla geçirdiği zamanı daha kaliteli hale getirebilmek için acaba neler yapabiliriz? Her veli için ayrı ayrı içerikler hazırladık. Velilerimiz isterlerse evde geçirdikleri vakitleri çok iyi vakit geçirebilirler, eğlenip bilgilenebilirler."

"Başından beri söylediğimiz bu konu bir öznel bir konu değil. Bu bilimsel verilerle ortaya konulması gereken bir durum. Dünyayı da Türkiye'yi de izliyoruz. Biz sürekli toplantılar, istişareler yapıyoruz."

LGS ERTELENECEK Mİ?

"LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA