Son Dakika: Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan KYK Burs ve Kredi Duyurusu Geldi

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan KYK burs ve kredi başvurusu hakkında açıklama geldi.

Son Dakika: Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan KYK Burs ve Kredi Duyurusu Geldi

Son dakika : KYK burs ve kredi başvuruları uzatıldı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 3 Kasım 2020 günü sona ereceği bildirilen başvuruların 8 Kasım tarihine kadar uzatıldığına yer verildi. Başvurular e Devlet kapısı üzerinden 8 Kasım günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başvuru süresinin uzatıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:"Her zaman olduğu gibi gençlerin yanındayız. Bize ne zaman ihtiyaç duyarlarsa oradayız. Burs kredi başvuruları ile ilgili olarak başvurusunu çeşitli nedenlerle yapamayan öğrencilerimizi düşünerek başvuru sürelerimizi uzatma kararı aldık." 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru sayfası:

https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu

Linki kopyalaıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA linkine tıklayın. Daha sonra kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları izleyerek bilgilerinizi girin ve müracaatınızı tamamlayın.

KREDİ BURS MİKTARI

2020 yılında 550 TL. 2021 yılı zammı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sizce ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

KYK burs ve kredi başvuruları 8 Kasım 'da sona erecek. Başvuruların sona ermesinden sonra sonuçların bir hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN