Seyreltilmiş Eğitimde Detaylar Belli Oldu: Öğrenciler 2 Gün Okulda 3 Gün Evde

Okulların açılması için karar geçtiğimiz gün açıklandı. 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim başlayacak. Daha sonra 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitim başlayacak. Seyreltilmiş eğitimle açılacak okullarda detaylar belli oldu.

Seyreltilmiş Eğitimde Detaylar Belli Oldu: Öğrenciler 2 Gün Okulda 3 Gün Evde

Okulların açılmasında detaylar belli oldu.

MEB tarafından yapılan açıklamada her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda okullarda yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül günü başlayacağına yer verildi.  31 Ağustos günü uzaktan eğitim başlayacak ve 20 gün boyunca öğrenciler EBA'dan ders görecek. Burada birinci sınıf öğrencilerine harfler ve sesler tanıtılacak. 

Ana sınıfı öğrencileri ile 1 'inci sınıf öğrencilerinin, harfllerin öğretilmesi için daha erken okullara alınacağı öğrenildi. 

ÜÇ HAFTA SONRA SINAV ADAYLARI

Hürriyet Gazetesi 'nden Nuran Çakmakçı bugün kaleme aldığı yazısında bu üç hafta içinde öğrencielrin durumuna bakılacağına ve Liselere Geçiş Sınavı'na ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlananlar okullara alınacak. Daha sonra ise aşamalı ve kademeli olarak yüz yüze eğitim başlatılacak. Daha sonra ise ortaokul 5 ve 7'nci sınıflar ile lise ara sınıfları okula alınacak.

2 GÜN OKULDA 3 GÜN EVDE

Yeni sistemde öğrencilerin 2 gün okulda, 3 gün ise evde uzaktan eğitim göreceği bildirildi. 

SINIFLAR

30 kişilik sınıfın A grubu pazartesi ve salı, B grubu ise Perşembe ve Cuma günü okullara alınacak.  Çarşamba ve Pazar günleri ise temizlik günleri olacak.

DERS SAATİ

Ders saatlerinin 30 dakikaya indirileceği bildirildi. 

OKULDA KALACAK SÜRE UZATILACAK

Ders süresinin azaltılması ve okula gelecek öğrencilerin bölünmesi nedeniyle okulda kalınan sürenin arttırılması , günde 6 saat kalanların 8, 7 saat okulda kalan öğrencilerin 9 saat kalmasının planlandığı öğrenildi. 

8 VE 12 'İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE CUMARTESİ

LGS ve YKS 'ye hazırlanan öğrencilere ise Cumartesi günü ders takviyesi yapılacak. 

UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI OLANLANDI

Edinilen bilgilere göre MEB'in 31 Ağustos 'ta EBA üzerinden başlatılacak uzaktan ders programının düzenlendiği öğrenildi. 

Sizce bu şekilde eğitim sistemi nasıl olur ? Faydalı olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA