Okulların Açılması ile İlgili Detaylar Belli Oldu (2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12. Sınıf)

Okulların açılması ile ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , okullarda yüz yüze eğitimle ilgili detayları duyurdu.

Okulların Açılması ile İlgili Detaylar Belli Oldu (2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12. Sınıf)

Okulların açılması açıklaması geldi. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , kabine toplantısı sonrası okulların açılması konusuna değindi ve hangi sınıflarda eğitimlerin başlayacağını , hangi sınıfların yüz yüze eğitiminin başlayacağı konularına değindi. 

OKULLARIN AÇILMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında okulların açılması ile ilgili şunları söyledi:

"Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Özel eğitim okulları ile İl Hıfzıssıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz."

DETAYLAR BELLİ OLDU

Erdoğan 'ın açıklamasına göre önümüzdeki haftadan itibaren ana sınıfı, 1. 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak. 

5-6-7 VE 9-10-11 'İNİ SINIFLAR NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan , 2, 3, 4 ve 8, 12 'nci sınıflar için yüz yüze eğitimin tedbirler çerçevesinde başlayacağını , bunların dışındaki sınıflar için ise önümüzdeki haftalarda , salgının seyrine göre karar alınacağını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA