Milyonlar,Ümidini KPSS'ye Bağladı

Gün geçtikçe KPSS'ye giren öğrencilerin sayısı hızla artıyor. Çin'de bu sınava girenlerin sayısı bir iki milyon iken; Türkiye'de ise 4 - 5 milyona yakın öğrenci Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı girmeyi tercih ediyor. Peki neden binlerce genç tek umudu sadece memurlukta arıyorlar? Özel sektör güvenli değil mi? Ya da yeterli konforu sağlamıyor mu? Bir çok kişi ile yapılan değerlendirmelere bakarak durumun böyle olduğu görülüyor. Gençler özel sektörden memnun değil ve güven duymuyorlar. Bu yü

Milyonlar,Ümidini KPSS'ye Bağladı

Sonunda bu kadar senelik çalışmanın verdiği bir hüsranda yaşanabiliyor. Gençlerimiz hayatlarının en güzel zamanlarında, bir daha geri gelmeyecek zamanlarını bu sınav uğruna heba ediyor. Hergün sosyal medyada binlerce hastag açılarak bu konuyla ilgili twitlerini ve serzenişlerini yazıyor insanlar. Evlerindeki duvarların küçük not kağıtlarıyla döşendiği, küçük umutların o küçücük not kağıtlarına saklandığı gencecik ve kocaman hayatlar. Binlerce kitap yığınının altında bilgi yığılmasıyla mücadele ediyorlar. Gerekli gereksiz bir çok bilgiyi beyinlerinde dolduruyorlar. 

 Milyonların umudu bu sınava bu kadar gencin girmesine rağmen alımlar da gençlerin sayısına paralel değil. Bu kısır döngünün ne zaman sonlandırılacağı ise merak konusu.