Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan "Yazın Telafi Eğitimi Olacak Mı?" Sorusuna Yanıt Geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "yaz aylarında telafi eğitimi olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan "Yazın Telafi Eğitimi Olacak Mı?" Sorusuna Yanıt Geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk ekranlarında katıldığı canlı yayında yeni tip koronavirüse yönelik alınan tedbirler ve eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğitim öğretimin uzaktan eğitim ile sürmesinin ardından yaz aylarında "koronavirüsün gerilemesiyle telafi eğitimleri olacak mı?" şeklindeki soruya yanıt veren Milli Eğitim Bakanı, "Yaz aylarında eğitimin zorlukları var. Temmuz , Ağustos aylarında telafi düşüncemiz yok" dedi. 

ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

  • Biz normalleşmeyi dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak ve Türkiye'nin bütünsel normallaşmesi olarak görüyoruz. Türkiye'nin tüm sektörlerinde normallaşme ne olacaksa eğitimde bunun bir parçası, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu normalleşme bilim kurulunun da tavsiyeleri dikkate alınarak bir istişareye tabi tutuluyor. Eğitimle ilgili normalleşmenin de en kısa sürede okulların açılacağı şekilde, ama hiç bir şekilde çocuklarımızın sağlığını riske atmadan yapılması gereken bir şey. Biz gerekirse bir süre daha geç açarız, akademik olarak gereken tüm açıkları, yapılması gereken telafileri bir şekilde yaparız. Önemli olan çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı. Telafi eğitimi ister Mayıs'ta ister Haziran'da olsun, ister süreç daha ileri giderse Eylül'de olsun. Biz bunu bir şekilde yaparız. 
  • Zaten uzak eğitimle bunun alt yapısı destekleniyor. EBA'ya müthiş bir yatırımımız var. Dünyada uzaktan eğitimi kısa sürede başlatan ülkelerdeniz. 
  • Velilerimiz şundan emin olsunlar, sağlıkla ilgili problem yoluna girdiği anda , okulla ilgili her şeyimiz hazır. Öğretmenlerimiz, içeriklerimiz, okullarımızın dezenfektesiyle ilgili sorun yok.
  • Arzumuz sınavları zamanında yapmak, zamanında yapmakla ilgili bir imkan doğmazsa, bunu en garantili şekilde, en risksiz şekilde yapmak istiyoruz. Çok da geciktirmeden hayata geçirmek istiyoruz. Belirli noktalar yakında açıklığa kavuşacak. Türkiye normalleşme yönünde adımlar atacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla gereken her türlü tedbiri almakla ilgili yüksek bir irade sergiliyor.
  • Türkiye'de yaz ayları, özellikle Temmuz, Ağustos bir çok coğrafi bölgede eğitimin yapılması konusunda sıcaklıkla alakalı olarak bazı zorluklar yaşatıyor. Biz çocuklarımızın bu kadar içeride kapalı kaldıktan sonra tatil yapmalarının daha önemli olduğunu, bundan dolayı Mayıs-Haziran , Eylül-Ekim ayları üzerinde duruyoruz. Temmuz-Ağustos'ta telafi olsun şeklinde bir düşüncemiz şu anda bizim planlamamız dahilinde değil. Telafiyi ne kadar sürede, nasıl yaparız, bunun hesabını kitabını yaptık. Yaz aylarının öğretmenlerimiz, velilerimiz, çocuklarımızın dinlenmesiyle geçmesini isteriz.

DETAYLAR GELİYOR...