MEB Hesaplama Ekranını Açtı: İşte Çocukların Okula Başlama Yaşı (Ana Sınıfı İlkokul)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda okula başlama yaşı hakkında detaylara yer verildi. E Okul sayfası üzerinden ise okula başlama yaşı hesaplama ekranı açıldı. İşte detaylar.

MEB Hesaplama Ekranını Açtı: İşte Çocukların Okula Başlama Yaşı (Ana Sınıfı İlkokul)

2020-2021 eğitim öğretim yılı başlıyor. İşte çocukların okula başlama yaşı.

22019-2020 eğitm öğretim yılı koronavirüs gölgesinde tamamlandı. 2. dönem dersleri uzaktan eğitimle işlenirken okulların yeni yıla da uzaktan eğitimle başlayacağı bildirildi. 31 Ağustos 2020 günü uzaktan eğitimle okullar açılacak ve 21 Eylül tarihine kadar uzaktan eğitimle okullar devam edecek.

21 EYLÜL'DEN SONRA YÜZ YÜZE EĞİTİM

MEB tarafından yapılan hazırlıklarda 21 Eylül tarihine kadar uzaktan eğitimin olacağı, 21 Eylül 'de ise okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı bildirildi. 

DERSLERİN YARISI OKULDA YARISI EVDE

Korona nedeniyle seyreltilmiş eğitim sistemine geçilecek. Yeni sistemle haftanın 2 günü evde ders olacak. Sınıflar ikiye bölünecek ve ilk bölüm Pazartesi Salı, ikinci bölüm ise Perşembe Cuma okula gelecek. Diğer günlerde ise uzaktan eğitimle okulda verilmeyen dersler verilecek.

Diğer günler ise temizlik günleri olacak.

OKULA BAŞLAMA YAŞI

MEB tarafından okula başlama yaşında geçen sene düzenleme yapılmıştı. Mart 2019 'da yapılan düzenleme ile okula başlama yaşı 3 ay yükseltildi. Daha önce 66 ay olan okula başlama yaşı 69 aya çıkarılmıştı. 

"İlkokulda 6-7 yaş çağ nüfusunun iç içe girmesi nedeniyle alınan bu karar, ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılında da aynı karar geçerli olacak."

MEB tarafından yayımlanan yönetmelik şu şekilde:

a) Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla 36-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okulu,

b) Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumları bünyesinde açılan sınıfı,”

“f) Destek eğitim odası: Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş ortamı,”

“n) Uygulama sınıfı: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eylül ayı sonu itibarıyla 36-68 aylık çocukların eğitiminin yapıldığı uygulama birimini,”

E OKUL 'DAN AÇIKLANDI

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden bir açıklama yapıldı ve okula başlama yaşı hesaplama ekranı erişime açıldı.

https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx 

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada çocuğunuzun doğum tarihini girin ve hesaplama yapın.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA