MEB'den Resmi Açıklama Geldi! 21 Eylül'de Sadece Okul Öncesi ve 1. Sınıflar Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 21 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitime başlangıçta sadece okul öncesi ve 1. sınıfların katılacağı kaydedildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim sürecinde velinin rızası alınacağını, velilerin istemeleri halinde öğrencilerini yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebileceklerini söyledi. Bakan Selçuk, "Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüz

MEB'den Resmi Açıklama Geldi! 21 Eylül'de Sadece Okul Öncesi ve 1. Sınıflar Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 21 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitime başlangıçta sadece okul öncesi ve 1. sınıfların katılacağı kaydedildi. 

İLKOKUL 1. SINIFTAN BÜYÜK SINIFLAR VE LİSELERLE İLGİLİ SÜREÇ DAHA SONRA NETLEŞECEK

Yüz yüze eğitime başlama konusunda karar velilerde olacak. Salgın döneminde çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin kararı doğrultusunda bu çocuklar yok yazılmayacak.  Sınıf mevcudu da bu sayede seyreltilmiş olacak. Çocukların okulda kalış süresi azaltılacak.  21 Eylül'de ilk hafta yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte ilkokul 1. sınıf öğrencileri ilgili haftada 1 gün yüz yüze eğitim görecek. 1. sınıflar 2. hafta 2 gün okula gidecekler.  İlkokul 1'den büyük sınıfların ve liselerin yüz yüze eğitim sürecine ilişkin detaylar 21 Eylül'ün ardından geçecek 3 haftalık sürecin ardından netleşecek.