MEB'den 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı' Hakkındaki İddialara Suç Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’ hakkında kamuoyunu yanıltıcı iddialar sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç duyurusunda bulundu.

MEB'den 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı' Hakkındaki İddialara Suç Duyurusu

Basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında bulunan ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın şaibeli olduğu ve söz konusu sınav ile ilgili öğretmenler arasında sınav sorularının elden ele dolaştığı ve bazı sendikaların sınav kitapçıklarını dağıttığı ve sınavda çıkan soruların ise dağıtıldığı iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.


Milli Eğitim Bakanlığından Suç Duyurusu 

Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu gerçeğe aykırı bir şekilde meydana gelen bu iddiaları yayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

MEB Suç Duyurusunda Şu İfadelere Yer Verildi;

“Söz konusu yalan haberlerin amacının, kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen ve kariyer basamakları yazılı sınavına bu amaçla başvuran en az 600 bin öğretmenin zihninde sınav ile ilgili kuşku ve endişe yaratmak olduğu hususu her türlü izahtan varestedir. Bu iddiaların kimler tarafından yayıldığı hususunun Cumhuriyet başsavcılığınız tarafından yapılacak incelemeler neticesinde tespit edilebileceğini düşünüyoruz.”

İfadelerine yer verildi.