MEB Açık Lise Kayıtları Başladı-İşte AÖL İlk Kayıt Ücreti ve Öğrenci Girişi

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi ilk kayıtları için duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda ilk kayıtların bugün başladığına yer verildi. Başvuru ücreti, şartları ve diğer detaylar yazımızda.

MEB Açık Lise Kayıtları Başladı-İşte AÖL İlk Kayıt Ücreti ve Öğrenci Girişi

Son dakika : AÖL kayıtları başladı.

Milli Eğtim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı Açık Lise ilk kayıtlarının başladığına , kayıt kılavuzunun yayımlandığına yer verildi. 

"2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem yeni kayıt işlemleri başlamıştır. Ayrıntılı bilgi kayıt kılavuzunda yer almaktadır." ifadeleri ile yayımlanan kılavuzun detayları şu şekilde:

BAŞVURU TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvurusu 31 Ağustos - 09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

KİMLER AÖL 'E BAŞVURU YAPABİLİR?

Açıköğretim Lisesine kayıt yapacak öğrenciler için şartlara şu şekilde yer verildi:

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, il millî eğitim müdürlükleri ya da yurt dışındaki eğitim müşavirliği/eğitim ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan denklik belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

KAYIT ÜCRETİ ve ANLAŞMALI BANKA

MEB 'den yayımlanan AÖL ilk kayıt ücreti duyurusu şu şekilde:

"Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav ücretini” ödemek zorundadır. 2020 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 10 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatırılacak veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)"

"Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir."

İlk Kayıt Kılavuzu için tıklayın

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Açık lise öğrenci girişi sayfası şu şekilde:

http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA