Lütfü Türkkan: KYK Borcu Olan Gençlerin Sesi Duyulmalı, Düzenleme Yapılmalı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lütfü Türkkan: KYK Borcu Olan Gençlerin Sesi Duyulmalı, Düzenleme Yapılmalı

Burada ekonomideki son durum ve KYK'li gençlerin sorunlarına da dikkat çeken Lütfü Türkkan, işsiz gençlerin bir de icra sorunuyla karşı karşıya kaldığını, KYK borçlarına ilişkin bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. 
Bakan Albayrak'a yönelik eleştirilerde bulunan Lütfü Türkkan, TÜİK verilerinin de gerçekleri yansıtmadığını belirterek, "ayın Albayrak, temmuzda, 'Ağustos artık Türkiye'nin sıçrama yapacağı bir dönem olacaktır' dedi. Dolar ağustosta 7,30 lira oldu. En son 7,50 seviyelerine geldi. Türkiye'nin şu an Merkez Bankası döviz rezervi eksi 30 milyar dolar civarında. Bu, Türkiye'nin artık dövizi olmayan bir ülke olduğu anlamına geliyor. Gıda maddelerinin çok önemli bir kısmını ithal eden bir Türkiye'nin, artık açlıkla karşı karşıya gelmesi demektir. Döviziniz yoksa ithal edemeyeceksiniz, ithal edemeyeceksiniz vatandaşınınızı aç bırakacaksınız demektir" dedi.

"TÜİK BİRAZ DAHA ÇALIŞSA TÜRKİYE'DEKİ İŞSİZLİK RAKAMLARINI TANZANYA SEVİYESİNE ÇEKECEK"

Türkiye'deki işsizlikle ilgili, "TÜİK'in Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlanmasını doğru bulmuyoruz. İşsizlik rakamları Türkiye'de yüzde 13,4 iken, Tanzanya'da bu rakam 9,7'dir. TÜİK biraz daha çalışsa Türkiye'deki işsizlik rakamlarını, Tanzanya seviyesine çekecek. Genç işsizlik yüzde 26,1'e çıkmış. İşsizlik gerçeği bu mu? Vallahi de billahi de gerçek bu değil. Gençler iş arama derdine düşecekleri için üniversiteyi bitirmeye korkuyor. Özel sektör istihdam alanı açamıyor. Bundan dolayı gençler kıblelerini kamuya çeviriyorlar. Kamu da o kadar dolu ki hantal bir devlet görüntüsü oluştu. Yapılan anketlere göre gençlerin yüzde 66,4'ü yurt dışında yaşamak istiyor. Gençlerin umutsuz olduğu bir ülke idare edilemez" değerlendirmesini yaptı.

KYK BORCU OLAN GENÇLERİN SESİ DUYULMALI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili daha sonra KYK meselesine değinerek şunları söyledi: 

Geçtiğimiz günlerin önemli bir konusu da 5 milyon KYK borcu olan öğrencilerden 300 binin icraya verildiğiydi. Düşünebiliyor musunuz, hayata başlamak için okulu bitirmiş, diplomanızı almışsınız. 2 yıldan fazla iş arıyorsunuz, fakat bulamıyorsunuz, o arada devlet sizi icraya veriyor. Okulunu bitiren bir genç devletin icra kağıdıyla karşı karşıya kalıyor. Daha ilk adımda icra gören bir gencin psikolojik durumunu iyi düşünün. Biz KYK borçlarının tekrar düzenlenmesi için araştırma önergesi vermiştik. Yahu, şeytan görmüş gibi kaçtılar. Geldiğimiz noktada, 300 bin gencin elinde icra kağıdı var. Aslında o gençler elinde diplomasıyla iş arıyorlardı. Kendilerine iş teklifi yerine icra kağıdı verdi devlet. Bu icraların hemen geri alınmasını istiyoruz.