LGS 2. Nakil Tercih Sonuçları Açıklanıyor (3. Tercih Nakilleri Ne Zaman?)

Son dakika haberi: MEB LGS 2. nakil tercih işlemlerini 21 Ağustos tarihine kadar almıştı. 2. nakil başvurularının alınması sonrası sonuçlar bugün açıklanacak.

LGS 2. Nakil Tercih Sonuçları Açıklanıyor (3. Tercih Nakilleri Ne Zaman?)

LGS 2. nakil sonuçları açıklanıyor:

Liselere Giriş Sınavı geçtiğimiz aylarda yapıldı ve sonuçları Temmuz ayında açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih süreci başladı. Tercih süreci Temmuz ayının sonunda sona erdi ve 10 Ağustos günü yerleştirme sonuçları açıklandı.

İlk tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için boş kontenjanlar yayımlandı ve 10 ile 14 Ağustos tarihleri arasında ilk nakil tercih başvuruları alınmıştı. 

İlk nakil tercihleri Cuma sona erdi ve 17 Ağustos Pazartesi günü 1. nakil sonuçları açıklandı. İlk nakil sonuçlarının açıklandığı gün boş kontenjanlar güncellendi ve 2. nakil tercih işlemleri başladı.

2. Nakil tercih işlemleri ise 21 Ağustos 2020 Cuma gününe kadar devam etti. 2. nakil tercih başvurularının sona ermesinin ardından sonuçlar beklenmeye başladı.

2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

2. nakil sonuçları ise bugün açıklanacak. 

3. TERCİH OLACAK MI?

2. nakil tercih sonuçlarının açıklanması sonraso bir yere yerleşmeyen öğrenciler il ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarında başvurular alındı. 

2. NAKİLSONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN