İBB'den Üniversite Öğrencilerine Önemli Duyuru

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB İstanbul'a yerleşen Üniversite öğrencilerine önemli duyuruda bulundu. İBB bünyesinde bulunan yurtlar için öğrencilerden 22 Ağustos tarihinden itibaren başvuru alınacağını açıkladı.

İBB'den Üniversite Öğrencilerine Önemli Duyuru

İBB'den Üniversite Öğrencilerine Önemli Duyuru

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra İstanbul'a yerleşen Üniversite öğrencileri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB tarafından önemli bir duyuru yapıldı. İBB bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarında önümüzdeki eğitim öğretim yılında konaklamak isteyen üniversite öğrencileri için yurt başvurularının 22 Ağustos 2022 tarihinden itibaren başlayacağını ve 29 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuru alınacağını duyurdu. 

Kapasite 2 bin 800'e çıkarılacak

Öte yandan İBB yurtları geçtiğimiz sene toplamda 622 öğrenci için barınma imkanı sağlarken, bu kapasite önümüzde ki sene 2 bin 800'e çıkacak. İBB bu kapsamda önümüzde ki sene Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Bayrampaşa, Şişli, Eyüpsultan, Ümraniye ve Maltepe ilçelerine yeni yurtlar kazandıracak.

Başvurular Online olacak

İBB yurtlarında barınmak isteyen üniversti öğrencileri 22 - 29 Ağustos 2022 tarihileri arasında https://yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. Başvuru sonuçları 12 Eylül 2022 tarihinde açıkanacak. 15-21 Eylül tarihleri arasında, asil listede yer alan öğrenciler, 23-29 Eylül arasında ise yedek listedeki öğrenciler 09.00-19.00 saatleri arasında İBB yurtlarına kayıt yaptırabilecekler. Belirtilen tarihlerin dışında gelen ya da internet sitesinde belirtilen kayıt evraklarını eksik teslim edenlerin başvuruları alınmayacak.

Ücret 950 TL

Sabah ve akşam yemeği imkanı bulunan İBB yurtlarının 2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı ücreti ise kahvaltı ve akşam yemeği dahil 950 lira olacak.