EKYS'de Kopya Skandalı: Acemi Kopyacı Müdür Yardımcısı Çıktı

Ankara'da bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan kişi, müdürlük sınavında iç çamaşırına gizlediği telefondan kopya çekmeye çalışırken yakalandı.

EKYS'de Kopya Skandalı: Acemi Kopyacı Müdür Yardımcısı Çıktı

EKYS'de kopya skandalı.

Geçtiğimiz hafta sonu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine müdür ve müdür yardımcısı alımı için yazılı sınav yapıldı. Yapılan yazılı sınavda bir öğretmen kopya çekti.

Ankara'da bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan A.B. isimli öğretmen, Ankara'da Aysel Yücetürk Okulu'nda sınava girdi. Edinilen bilgilere göre A.B. isimli kişinin sınavda kopya çekebilmek için üzerine sakladığı telefonla sınava girdiği öğrenildi.

Telefonu iç çamaşırına saklayan müdür yardımcısı, sınav esnasında telefonunu çıkarıp soruların fotoğrafını çekmeye çalıştı ve soruları, AHDE VEFA adını verdikleri WhatsApp grubunda paylaştı. 

Eşi, kardeşi ve eşinin kardeşini dahil ettiği WhatsApp grubunda soruları paylaşan müdür yardımcısı, onlardan gelcek cevap ile sorulara yanıt verecekti ancak telefonun sesini açık unutunca olanlar oldu. Mesaj sesini duyan gözetmen , hemen duruma müdahale etti ve bölgeye polis ekipleri çağrıldı. 

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, kopya çeken ismi gözaltına aldı. Gözaltına alınan müdür yardımcısının poliste verdiği ifade şu şekilde: "Sınavdan bir gün önce eşim, kardeşim ve kardeşimin eşine kopya olayını anlattım. Onlar karşı geldi. 'İyi günde, kötü günde hep beraberiz' diyerek WhatsApp'ta 'Ahde Vefa' grubunu kurdum, onları ekledim. Cep telefonunu iç çamaşırıma gizleyerek, içeriye soktum. Soruları çekip gruba attım, ancak telefonun sesini kapatmayı unutmuşum, cevap geldiğinde, telefondan ses çıkınca fark edildim. Sınav gözetmeni gelip telefonu aldı, ardından da polis geldi"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/sen-de-mi-hocam-mudurluk-sinavinda-kopyayla-yakalandi-41767417