Başvuru Başlıyor: Üniversitelilere Karşılıksız 2700 TL Verilecek (VGM Yükseköğretim Burs Başvuru Sayfası Şartları)

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversite bursu başvurularının 15 Ekim Perşembe günü başlayacağına , ihtiyaç sahibi öğrencilerin başvuru yapması gerektiğine yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda VGM bursu başvuru bilgilerine ve şartlarına yer verdik.

Başvuru Başlıyor: Üniversitelilere Karşılıksız 2700 TL Verilecek (VGM Yükseköğretim Burs Başvuru Sayfası Şartları)

Üniversite öğrencilerine 2700 TL burs başvurusu başlıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı burs başvurularına dair detaylara yer verildi. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda , VGM'nin üniversite öğrencilerine verdiği bursun başvuru detaylarına yer verdik.

BURS MİKTARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü, her sene binlerce öğrenciye karşılıksız burs vermektedir. VGM, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Bu sene yapılan açıklamaya baktığımızda üniversite öğrencilerine ayda 300 TL 'lik burs sağlanacağına yer verildi. Her ay verilecek bursla birlikte 9 ayda öğrencilere 2700 TL ödenmiş olacak.

KYK BURSU ALMAK ENGEL Mİ?

KYK 'dan burs alan ö-ğrenciler, VGM bursundan faydalanamaz. Bu sene için henüz KYK bursu başvurusu alınmadı. VGM yaptığı açıklamada, başvuru yapmak isteyenlerin müracaatını yapması gerektiğini ifade etti. Üniversitelilere verilecek burs için sonuçlar, KYK burs sonucundan sonra açıklanacak ve KYK bursu çıkan üniversitelilere VGM bursu verilmeyecek. Kredi çıkanlara ise VGM bursu verilir.

ŞARTLAR

VGM bursu , aşağıdaki öğrencilere verilmez:

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

BAŞVURU

Üniversite öğrencileri , VGM bursuna internet üzerinden başvuru yapacak. Başvurular 15 Ekim 2020 günü başlayacak ve 30 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek.

https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/2020-2021-egitim-yili-burs-basvurulari

Burs başvuru bilgileri ve başvuru sayfası yukarıdadır. Linki kopyalayıp yeni sekmede açabilirsiniz. Üniversite burs başvuruları 15 Ekim'de gün içinde alınmaya başlanacak.

BURS ALMAK İÇİN KRİTERLER NEDİR?

VGM tarafındna bir tablo hazırlandı ve aşağıdaki tabloya göre sıralama yapılacağı, bu sıralamaya göre öğrencilere burs verileceği bildirildi:

KYK BURS YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

VGM bursundaki detaya baktığımızda  KYK burs başvurularının Ekim ayı içinde alınmasının beklendiği görüldü. 

Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN