Bakan Varank'tan O Öğrencilere 4500 TL Burs Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa  Varank bir açıklama yaptı ve Tekstil Mühendislerine çağrıda bulundu. Bakan Varan 4500 TL burs müjdesi verdi.

Bakan Varank'tan O Öğrencilere 4500 TL Burs Müjdesi

4500 TL burs müjdesi geldi.

TechXtile Start-Up Challenge ile Bursa Textile Show Açılış Töreni' ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Murtafa  Varank, burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varan yaptığı açıklamada KOSGEB desteklerine değinirken; Sanayi Doktora Programı için başvuruların başladığını , Tekstil Mühendislerinin buna başvuru yapmasını istediklerini söyledi. 

Üniversite-sanayi iş birliğini daha güçlü ve verimli bir hale getirmek  adına Sanayi Doktora Programı çalışmasına başladıklarını söyleyen Bakan Varank,  tekstil mühendislerinin de söz konusu programa başvurması için çağrıda bulundu.

AYDA 4500 TL BURS

Programa kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 lira burs verildiğini aktaran Varank, "Doktora öğrencilerimiz, pratikte uygulama şansına kavuşacakları alanlarda eğitim alacaklar. Mezuniyet sonrasındaysa, sunduğumuz istihdam garantisi sayesinde çalıştıkları alanda hiç ara vermeksizin katma değer üretmeye devam edecekler." diye konuştu.

Bakan açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:"Faizler ve enflasyon düşüyor. İmalat sanayinde siparişler artıyor. Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu ve OECD gibi uluslararası kuruluşlar art arda ülkemize yönelik büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ettiler. Hal böyleyken, reel sektörün de üretim yapmaya, daha fazla istihdam oluşturmaya istekli olması gerekiyor. Barış Pınarı Harekatı boyunca halkımız, çağrılarımıza da kulak vererek, Türk lirasının arkasında ciddiyetle ve sağlam bir şekilde durdu. Çok şükür kurda ciddi dalgalanmalar yaşamadık. Aslında bu bile ekonomiye duyulan güvenin güzel bir göstergesi. Ekonomimizi daha da güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte bölgemizdeki meydan okumalarla mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz."

Başvuru detayları aşağıdaki sayfada >>

http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2244-sanayi-doktora-programi

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın.

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLAR BU SAYFADA >> TIKLA KATIL