Bakan Selçuk Canlı Yayında Açıkladı! Pazartesi Başlıyor ! YKS ve LGS Ertelenecek Mi ? Sorusuna Yanıt Geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim öğretime okullarda ara verilmesinin ardından online ve TRT kanalıyla yapılacak eğitimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk Canlı Yayında Açıkladı! Pazartesi Başlıyor ! YKS ve LGS Ertelenecek Mi ? Sorusuna Yanıt Geldi

LGS ve YKS sınavının bilim kurulunun karar vermesi halinde ertelenebileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, derslerin Pazartesi'den itibaren TRT aracılığıyla başlayacağını da bildirdi.

ANNE-BABALARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

EBA için 2 ayrı video hazırlandığını EBA'ya nasıl girileceği, şifre alınacağı, ve derslerin takip edileceğinin de ilgili videolardan öğrenilebileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, anne babaların bu konularda yetkili ve çocuklara daha çok destek olma görevi olduğunu hatırlattı. Öğrencilerin sınavlarda yüz yüze aldıkları eğitimlerden sorumlu olacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, okullarda eğitime verilen aranın uzayabileceğini fakat bu aranın tatil olmadığını eğitimin internet ve TRT aracılığıyla devam edeceğini de vurguladı.

DERS YAYINLARIYLA İLGİLİ DETAYLAR ANLATILACAK

Televizyon yayınlarının nasıl olacağına yönelik bilgilendirmelerin, tüm haber kanalları ve TV'lerden anlatılacağı söyleyen Milli Eğitim Bakanı, özel okullardaki öğrencilere de 23 Mart günü akademik destek yazılımının açılacağını vurguladı.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİ UZAYACAK MI?

Ders yayınlarının okul ortamındaki gibi olması, ders izlenirken bu yaklaşımın öne çıkarılması gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soruya, "Her türlü senaryoya yönelik hazırlıklarımız var" şeklinde konuştu.

EBA İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARA: http://www.eba.gov.tr/ ADRESİNDEN ERİŞİLEBİLİR.