Bakan Özer okul açılışında Başöğretmenlik ve Uzman öğretmenlik sınavlarına değindi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir okul açılışında konuşurken tüm öğretmenleri ilgilendiren Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına değindi.

Bakan Özer okul açılışında Başöğretmenlik ve Uzman öğretmenlik sınavlarına değindi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada 1 Mayıs 1992 yılında şehit olan İlhami Özenç'in adının verildiği ortaokulun açılışına katıldı. Vali Vasip Şahin ile birlikte okulun açılışını gerçekleşti.

Kesinlikle bağış alınmayacak

Açılışta konuşma gerçekleştiren Özer çok sayıda konuya değindi. Bir süredir şikayet aldıklarını belirten Özer okulların açılmasının yaklaşması ile birlikte başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında alınan zorunlu bağışlar ve kayıt ücretleri hakkında açıklamalarda bulunan Özer, "Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak." diyerek 65 okulun inceleme altında olduğunu ve incelemelerin sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.Özer, "Nasıl yardımcı kaynakla ilgili problemi kökünden çözmüşsek, bağışla ilgili problemi de çözeceğiz." ifadesini kullandı.

1 milyon öğrenci faydalandı

Okulların kapanmasıyla birlikte yaz okullarına devam eden öğrencilerin sayısının 1 milyonu aştığını belirtirken, okul yöneticilerinin tatil yapmadan okulları yeni döneme hazırlamak için gece gündüz çalıştıklarını aktardı. Yeni döneme öğrencilerin yepyeni binalara ve sorunları çözülmüş çok güzel eğitim ortamlarına kavuşacaklarının altını çizdi.


 

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavları

Çok merak edilen konulardan olan ve bu sene ilki gerçekleştirilecek olan Başöğretmenlik ve Uzmanlık sınavlarına değinen Özer, başvuruda bulunan 614 bin öğretmenden yaklaşık 90 bin'e yakınının yüksek lisans ve doktora diploması olduğu için sınavdan muaf olduğunu aktararak, "Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar inşallah bu süreç çok suhuletli bir şekilde bitecek ve 2023'te çok büyük sayıda uzman öğretmen ve başöğretmenle Milli Eğitim Bakanlığı çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.