Açıköğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 14 Mayıs'ta Sona Erecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı. MEB Açık Lise kayıt yenileme başvuru kılavuzu , dikkat edilmesi gerekilen hususlar ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Açıköğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 14 Mayıs'ta Sona Erecek

Açıköğretim Lisesi 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 14 Mayıs'ta Sona Erecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

İş fırsatları, sınavlar, gündemdeki konular ve daha fazlasını takip etmek için TIKLA.

Kayıt yenileme döneminde dikkat edilmesi gereken hususların yer aldığı bir kılavuz paylaşan Bakanlık, "Ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri, sistem tarafından otomatik olarak seçilmektedir. Ancak bir ders ya da eksik ders seçimi yapılmış ise sistem ders ataması yapmamaktadır. Mağduriyet yaşamamak için, öğrenci ve HEM lerin ders seçimini yaparken dikkat etmeleri gerekmektedir." uyarısında bulundu. Sınav bölgesi değişikliği, özel durumu olmayan öğrencilerin sınav merkezi seçimi, cezaevinden çıkan öğrencilerin sistemdeki durumları, engelli öğrencilerin durumları ve diğer detayların yer aldığı kılavuz Açıköğretim Lisesi'nin resmi internet sayfasından paylaşıldı. bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı : 

KAYIT YENİLEME DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;
1- Ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri, sistem tarafından otomatik olarak seçilmektedir. Ancak bir ders ya da eksik ders seçimi yapılmış ise sistem ders ataması yapmamaktadır. Mağduriyet yaşamamak için, öğrenci ve HEM lerin ders seçimini yaparken dikkat etmeleri gerekmektedir.
2-Sınav bölgesi değişikliğinin(Adres bilgisi değişikliği sınav bölgesi değişikliği anlamına gelmemektedir ) ve yabancı dil değişikliğinin zamanında ve hatasız yapılması gerekmektedir. Bu değişlikleri HEM ler Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi butonu kapanana kadar yapabilmektedirler.
3-Özel durumu olmayan öğrencilerin aşağıdaki sınav merkezlerini şeçmemeleri gerekmektedir.Seçtikleri takdirde bu merkezlerde sınava alınmayacaklardır.
Ankara Atatürk Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi 

Ankara Ayaş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
Ankara Pursaklar Saray Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü
Sağlık Bakanlığı Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Askeri Üst Bölgeleri

4-Cezaevinden çıkan öğrencinin sistemdeki durumu ; “Özel Durum Yok” olarak değiştirilmelidir. Aksi takdirde sınav yeri cezaevi olarak kalacaktır.
5-Engelli öğrencilerin, raporlarına göre engel durumlarının, sisteme hatasız işlenmesi gerekmektedir. Engelli olmayıp engelli olarak sisteme işlenen öğrencilerin durumlarının da ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir.
6- Öğrencilere ulaşabilmek için iletişim bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. İletişim bilgilerinde değişiklik olduğu takdirde güncelleme yapılması gerektiği öğrenciye hatırlatılmalıdır. Mümkünse ikinci bir telefon numarası da sisteme girilmelidir. 

7-Öğrenciler, şifrelerini başkaları ile paylaşmamalıdırlar. Kayıt yenileme süresi boyunca bu işlemlerin özenle yapılması gerekmektedir. Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne sınav kütükleri gönderildikten sonra hiçbir düzeltme yapılamamaktadır. 

3. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZUNA http://aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_05/02103315_2018-2019_3._dYnem_kayYt_yenileme_kYlavuzu.pdf ADRESİNDEN ERİŞİM SAĞLANABİLİYOR.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA