2018-2019 KYK Yurt Başvuruları 3 Eylül'de Başlıyor

2018 yılı KYK Yurt başvuruları başlıyor. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada başvuruların 3 Eylül günü başlayacağını söyledi. Açıklamanın detayları haberimizde.

2018-2019 KYK Yurt Başvuruları 3 Eylül'de Başlıyor

2018-2019 eğitim öğretim dönemi KYK yurt başvuruları 3 Eylül günü başlıyor.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 2018-2019 eğitim öğretim sezonu için yurt başvurularının, YKS  yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 Eylül günü başlayacağına yer verildi. Öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler gibi birçok alanda gelişmesi için çalışmalarını hızlandıran Aksu, "Geldiğimiz noktada 670 bin kapasiteye ulaştık. Fakat 200 bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor." ifadelerini kullandı.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık olarak 400 bin kişinin yurt için başvuru yapacağını bildiren Aksu, şu şekilde devam etti:

"Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz."

Yeni dönem hazırlıklarının düzenli şekilde devam ettiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Yardımcısı Aksu, şu şekilde devam etti:

"Biz aslında Casinomaxi 17-25 Aralık sürecinden bu yana ciddi manada bir devlet politikası, bir hükumet politikası şeklinde yurtlara özel bir önem verdik. Kurum olarak öğrencimizi hiçbir şekilde sokakta bırakmamak için, en iyi şartlarda barındırıp beslenmesine kadar yurtlarımızı bir yaşam alanı haline getirmek için dizayn ettik. Bu süreçte yeni konsept dediğimiz yurtlarımızı açtık. Eski dönemden kalan, öğrencinin ihtiyacını karşılayamayan yurtlarımızı da birer ikişer kapatarak, yurtların standardını artırarak öğrencimizin hizmetine sunmak için bir gayretin içindeyiz."

Aksu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Ankara Hüseyin Gazi Yurdundaki bir öğrencimizin, Sayın Cumhurbaşkanını yurda davet etmesi sonrasında sahurda öğrenci kardeşlerimize misafir oldular. Bu, Türkiye tarihinde bir ilkti. Cumhurbaşkanımızın bir davet üzerine yurda gelmesi, öğrencilerimiz için bir mutluluk vesilesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendilerini Külliye'de misafir etti. Onlara orada tek tek söz verdi." 

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA VE KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara