20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımında Branş Dağılımı ve Taban Puanlar Belli Oldu

Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında branş dağılımı ve taban puanlar belli oldu..

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımında Branş Dağılımı ve Taban Puanlar Belli Oldu

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımında Branş Dağılımı ve Taban Puanlar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Bakanlık kadrolarına 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı müjdesinden sonra hangi branştan kaç öğretmen yapılacağı merak edilirken Mili Eğitim Bakanlığı'ndan merakla beklenen açıklama geldi. Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında branş dağılımını ve taban puanları açıkladı. 

İlk Sırada Okul Öncesi Öğretmenliği var

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında en fazla kontenjan 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliğine ayrıldı. 2. ve 3. sıra ise 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliğine, 3. sıra ise 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliğine ayrıldı.

Ön Başvurular Başlıyor

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin olarak ön başvuru süreci Bayram sonrasında başlıyor. Öğretmen adayları 18 - 26 Temmuz tarihleri arasında ön başvurularını ve sözlü sınav merkezi seçim işlemlerini yapabilecekler. Adayların atama  tercihleri 26 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 1 Eylül tarihinde açıklanacak. 

20 Bin Öğretmen Eylül'de ders başı yapacak

Ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen 2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında göreve başlayacaklar.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için TIKLAYIN