Zelenski Saldırılar Püskürtüldü Kiev Kontrolümüz Altında

Son Dakika. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırıların püskürtüldüğünü ve Kiev’in kontrol altında olduğunu açıkladı.

Zelenski Saldırılar Püskürtüldü Kiev Kontrolümüz Altında

3 gündür Rus ordusunun işgali altında bulunan Ukrayna'da Devlet Başkanı Zelenski halka seslendi. Gece boyunca bombardımana tutulan başkent Kiev'deki son durumu aktaran Zelenski, "Saldırılar püskürtüldü, başkent Kiev kontrolümüz altında’’ ifadelerini kullandı.

"Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında’’

Ukrayna Devlet Başkanı dün geceden beri ağır bomba saldırılarına maruz kalan başkent Kiev'in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyledi. Zelenski; "Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında. Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol altında. İşgalciler devletimizi bloke etmek ve buraya kuklalarını koymak istiyor ancak düşmanın planlarını bozduk. Askerlerimiz, sınırda çatışanlar ve vatandaşlarımız lütfen ayakta kalın. Bu savaşı kazanacağız, yaşasın Ukrayna" dedi.

"Herkese silah vermeye hazırız’’

Ukrayna lideri ayrıca, "Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna'yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna'yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır. Bu savaşı durdurmalıyız, barış içinde yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı.