Yeni Zelanda'daki Yanardağ Patlamasında Acı Bilanço: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Yeni Zelanda'nın doğu kıyısındaki Beyaz Ada'da bulunan Whakaari Yanardağı'nın faaliyete geçmesi sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sosyal medya hesbaından canlı olarak yayımladığı bilgilendirme toplantısında, patlama esnasında adada 50 kişinin bulunduğunu aktardı.

Yeni Zelanda'daki Yanardağ Patlamasında Acı Bilanço: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Yeni Zelanda'daki Yanardağ Patlamasında Acı Bilanço: 5 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Yerel saatle 14.30'da meydana gelen patlamada 23 kişinin yaralandığı ve anakaraya nakledildiği öğrenilirken, bu kişilerden biri sevk edildiği hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yeni Zelanda Emniyeti, Whakaari Yanardağı'nın bulunduğu Beyaz Ada içerisinde henüz ulaşılamayan kişilerin olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini bildirmişti.

Polis kaynakları daha sonradan yaptıkları bilgilendirmede, an itibariyle Whakaari Yanardağı'nın patlaması neticesinde en az 5 kişinin öldüğünü aktardı. Yeni Zelanda Emniyet Müdür Yardımcısı Tims, Whakaari Yanardağı'ndaki patlamanın yaşandığı esnada adada yerlilerin yanı sıra turistlerin de olduğunu söyledi. Tims, volkan patlaması esnasında ada içerisindeki kişi sayısının tamamiyle tespit edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Beyaz Ada'da Whakaari Yanardağı'nın eteklerinde balık avladığı öğrenilen Dan Harvey isimli bir yerli, dumanların daha önce internette izlediği nükleer bomba patlamalarına benzediğini vurgulayarak, patlamanın hemen ardından eşini aradığını, Beyaz Ada'daki patlamayı duyması halinde iyi olduğunu söylediğini belirtti.

Harvey, "Hemen eşimi aradım. 'Beyaz Ada’daki patlamayı duyarsan biz iyiyiz' dedim. Bizim için sorun değildi, uzaktaydık ama yakınlardaki insanlar için korkunçtu." şeklinde konuştu. Whakaari Yanardağ 18 senedir herhangi bir patlamaya sahne olmamıştı.