Usame Bin Ladin'i Öldüren Askerden Çarpıcı Açıklama

ABD'li emekli subay, geçtiğimiz gün bir TV kanalında Bin Ladin 'i öldürmesi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Açıklamanın detayları haberimizde.

Usame Bin Ladin'i Öldüren Askerden Çarpıcı Açıklama

İkiz kulelere düzenlenen saldırı sonrası ABD orta doğuya girdi ve bir daha da çıkmadı. Şaibeli 11 Eylül saldırısının yıldönümünde bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan emekli asker, Usame Bin Ladin 'i öldürmesinin, hayatında yaptığı en kötü şey olduğunu söyledi.

2011 yılında Pakistan 'a operasyon düzenleyen ve ABD'nin seçkin askeri timinde yer alan O'Neill, radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla yapılması gerektiğine inandığını söyledi.

New York ve Başkentleri Washington 'da 11 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen saldırıların 17. yıldönümü geçtiğimiz gündü. Yıldönümde İTV isimli kanalda yayımlanan Günaydın İngiltere adlı televizyon programına konuk olan ve düzenlenen operasyonda El Kaide terör örgütünün elebaşı Usame Bin Ladin 'i öldüren 42 yaşındaki emekli subay, Bin Ladin 'i öldürmesinin hayatındaki en kötü şey olduğunu söyledi. Asker yaptığı açıklamada, Bin Ladin 'i öldürdükten sonra 2 yaşındaki oğlunu babasının cesedinin yanında gördüğünü ve bu sahneden sonra bunu farkettiğini söyledi.

BEN DE BİR BABAYIM

Emekli asker O’Neill, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını umuyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" ifadelerini kullandı.

HAYATINDA YAPTIĞI EN İYİ ŞEY Mİ EN KÖTÜ ŞEY Mİ HALA EMİN DEĞİL

El Kaide 'nin liderini öldürmenin hayatında yaptığı en iyi mi yoksa en kötü şey mi olduğundan henüz emin olmadığını söyleyen emekli asker, "Oğlum ve ben ne yapıyorsak aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Evimizdekiler, köpeklerimiz, silahlarımız, güvenli bir alanımız var. Bu şekilde yaşamaktan utanç duyuyoruz. Bundan korkmuyoruz, sadece bilmek istiyoruz" dedi.

Emekli asker yaptığı açıklamada, Bin Ladin 'in öldürülmesi operasyonuna katılan birçok askerin emekli olduğu ve kitaplar yazarak motivasyon konuşmalarına katıldığını söyledi.

Kamubulteni.com | Ankara