Ünlü Gazeteciye Önce Tecavüz Edip, Sonra Öldürmüşler

Bulgaristan'da yolsuzluk konularına parmak basan ünlü gazeteci 30 yaşındaki Victoria Marinova, Ruse şehrinde ölü halde bulunmuştu.

Ünlü Gazeteciye Önce Tecavüz Edip, Sonra Öldürmüşler

Marinova'nın tecavüz edildikten sonra katledildiği, yanındaki cep telefonu ve bazı eşyalarının da çalındığı öğrenilmişti.  Bulgaristan'ın Ruse kentinde yayın yapan TVN kanalında muhabirlik ve sunuculuk yapan, aynı zamanda 'Dedektör' isimli bir programla ülkedeki yolsuzlukları gündeme getiren gazeteci Victoria Marinova, Cumartesi akşamı şehirdeki bir parkta öldürülmüş halde bulunmuştu.

Son dönemlerde AB fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Marinova'nın bu konuyu araştırdığı için katledildiğine yönelik ciddi bulgular bulunduğu, bu konuda soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bulgar yetkililer, başarılı gazetecinin, tecavüze uğradığı daha sonra katledildiği, yanındaki değerli eşyaları, telefonu ve arabasının anahtarıyla birlikte o gün üzerindeki kıyafetlerin de kayıp olduğunu açıkladı.  Marinova'nın tecavüz edildikten sonra boğularak katledildiği belirtiliyor.  Korkunç olayla ilgili, geniş kapsamlı soruşturma başlatan yetkililer, cinayetle ilişiği olduğu belirtilen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kamudan haberler, dünyadaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA