Ülkede 1 Sene İçerisinde Asgari Ücrete 3. Kez Zam Yapıldı

Ülkeler küresel çapta yaşanan enflasyon krizi ile boğuşurken, Almanya bu kapsamda ülkede uygulanan asgari ücrete yıl içerisin de 3. zammı yaptı. Ülkede asgari ücret yapılan 3.zamla birlikte saatlik 12 avroya çıkarıldı.

Ülkede 1 Sene İçerisinde Asgari Ücrete 3. Kez Zam Yapıldı

Ülkede 1 Sene İçerisinde Asgari Ücrete 3. Kez Zam Yapıldı

Yaşanan koronavirüs salgını sonrasında dünyayı saran ekonomil kriz devam ederken, ülkeler enerji sıkıntılarının yanında enflasyon ile de mücadele ediyor. Bu kapsamda tüm ülkeler bir dizi ekonomik önlemler alırken, vatandaşlarınında gelirlerini enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. Bu kapsamda Almanya bu sene içerisinde asgari ücrete 3. kez zam yaptı. 

Saatlik ücret 12 avroya çıkarılıyor

Ülkede 2022 yılı içerisinde yapılan 3. zam ile birlikte asgari ücret saatlik olarak 12 avroya çıkarıldı. Yani Almanya sınırları içerisinde çalışan bir kişi saatlik olara 12 avrodan az ücret kazanmayacak. Kabul edilen yasa tasarısına göre bu zam oranı Ekim ayından itibaren uygulanacak. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan ülkenin çalışma bakanı, asgari ücrete yapılan bu 3.zam ile birlikte vatandaşlarının satın alma gücünün artacağını ve bu kararın ülke ekonomisi için verimli olacağını açıkladı.

Sene başında belirlenen ücret saatlik 9,82 avroydu

Öte yandan ülkede uygulamada olan asgari ücret oranı ise 2022 yılı başında saatlik olarak 9,82 avro olarak belirlenmişti. Ayrınca edinilen bilgilere göre Almanya'da şu anda yaklaşık 6,2 milyon insanın  saatte 12 eurodan daha az bir ücretle çalışıyor.