Ukrayna’dan Tüm Dünyaya ‘’Acil Yardıma İhtiyacımız Var’’

Son Dakika. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski dünyaya seslendi: ''Acil yardıma ihtiyacımız var.''

Ukrayna’dan Tüm Dünyaya ‘’Acil Yardıma İhtiyacımız Var’’

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, dünyaya çağrıda bulunarak acil olarak yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Zelenski ayrıca, "Rusya ile tamamıyla diplomatik ilişkilerin kesilmesi değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu. Zelenski, "Savaş olmayacağına ve gerilimin genele yayılmayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zelenski Dünyaya Çağrıda Bulundu

Ulusal sesleniş konuşması yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, tüm dünyaya çağrıda bulundu. Zelenski, "Acil yardıma ihtiyacımız var. Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Artık ne yapmalıyız, sadece bakmalı mısınız yoksa bize yardım mı etmelisiniz? NATO'da olup olmamamız fark etmez bize yardımcı olmalısınız. Bugün sadece Ukrayna değil, tüm Avrupa bir tehditle karşı karşıya. Bizim askerlerimiz yarın sizi de koruyacak.

''Bizim sınırımızdaki tehdit tüm Dünya için bir tehdittir''

Bizim sınırımızdaki tehdit tüm Dünya için bir tehdittir. Burada şuan çok büyük bir kriz yaşanıyor. Rusya'nın Ukrayna'da tam kapsamlı bir işgali durumunda sıkıyönetim uygulayacağız. Rusya ile tamamıyla diplomatik ilişkilerin kesilmesi değerlendiriyoruz. Yarın Moldova, Litvanya, tüm Avrupa tehdit altında olabilir. Ukrayna sadece barış istiyor ancak her ihtimale hazırlanıyoruz. Rusya'nın Luhansk ve Donetsk'i tanıması Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya saldırısı için daha fazla temel oluşturuyor. Yaptırımlar Kuzey Akım 2 hattının tamamen kapatılmasını içermeli" ifadelerini kullandı