Trump'tan Skandal Barış Pınarı Açıklaması: "Bahçede Kavga Eden İki Çocuk Gibi"

Skandal bir açıklama daha geldi. Önceki gün yapılan anlaşma sonrası Texas 'daki mtingde konuşan Trump , Barış Pınarı Harekatı 'nı 'okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa' benzeterek "Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi" diyerek bu süreçteki tavrının 'alışılmadık' şeklinde nitelendirdi.

Trump'tan Skandal Barış Pınarı Açıklaması: "Bahçede Kavga Eden İki Çocuk Gibi"

Trump 'tan skandal bir açıklama geldi.

Texas 'ta düzenlediği mitinginde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye 'nin Suriye harekatına ilişkin küttah sözler söyledi.

Önceki akşam yapılan anlaşma sonrası konuşan Trump , operasyona ara verilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. 

"OKUL BAHÇESİNDE KAVGA EDEN İKİ ÇOCUK" DEDİ

YPG 'ye sahada ağır darbeler buran, 8 günde 700 'ün üzerinde YPG 'li teröristi etkisiz hale getiren ordumuz hakkında skandal sözler söyleyen Trump , bölgedeki operasyonu 'okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa' benzeterek "Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi" diyerek bu süreçteki tavrının 'alışılmadık' olduğunu kaydetti.

TEK DAMLA AMERİKAN KANI AKMADI

ABD Başkanı Trump, bu süreçte 'tek bir damla Amerikan kanının akmadığını' söyledi ve "Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler" ifadelerini kullandı..

IŞİD 'lilerin kilit altında tutulmaya devam edeceğini söyleyen ve IŞİD'le mücadelenin devam edeceğini söyleyen Trump,  Türkiye'nin de buna hazır olduğunu söyledi.

AYIP VE CAHİLCE

ABD' nin Suriye eski özel temsilcisi Brett McGurk, Trump 'ın skandal 'kavga eden iki çocuk' benzetmesini 'ayıp ve cahilce' şeklinde yorumladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA