Trump 'Çok Büyük Bir Şey Oldu' Dedi-Peki Ne Oldu?

ABD Başkanı Donald Trump bir son dakika açıklaması yaptı. Trump 'ın açıklaması dünya gündemine oturdu.

Trump 'Çok Büyük Bir Şey Oldu' Dedi-Peki Ne Oldu?

Trump 'ın flaş paylaşımı sonrası açıklama.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı. "Çok büyük bir şey oldu" diyen Trump , paylaşımını burada bıraktı ve başka bir şey yazmadı.

ART ARDA AÇIKLAMALAR GELDİ

Trump 'ın bu paylaşımı kısa süre içinde rekor düzeyde etkileşim alırken , ne olduğu merakla araştırılmaya başlandı. Tüm dünyada merak uyandıran bu mesaj sonrası ilk iddia , DEAŞ liderinin öldürüldüğü iddiası oldu.

Reuters 'ın son dakika olarak aktardıı haberine göre, İranlı bazı yetkililer, DEAL elebaşı El Bağdadi 'nin öldürüldüğünü söyledi. 'Suriyeli kaynakları Bağdadi'nin öldüğüne dair bilgi verdi' şeklinde açıklama yapan İran yetkililerinin yanı sıra iki ismin daha , Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin Suriye'den bilgi aktarıldığını açıkladı. Söz konusu açıklamalar Reuters tarafından duyuruldu.

Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Bağdadi 'ye yönelik çok gizli bir operasyonun yürütüldüğünü aktarmıştı.

Bir diğer açıklamada ise , Beyaz Saray 'a bilgi veren  askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" dedikleri aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA