Trol Ordusu Kuruldu: Trollere 3 Bin Dolar Maaş

Twitter üzerinde muhaliflerin susturulması ve muhalif hesapların şikayet edilerek iptal edilmesi için Suudi Arabistan yönetiminin Trol ordusu kurduğu öğrenildi.

Trol Ordusu Kuruldu: Trollere 3 Bin Dolar Maaş

Trollere 3 bin dolar maaş.

Arabistan 'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı gibi muhalifleri susturmak ve sosyal medyada Suudi Kralın üstünlüğünü kurmak için Arabistan 'ın Twitter ordusu kurduğu ortaya çıktı. 

Edinilen bilgilere göre Amerikan The New York Times Gazetesi, 2010 yılında bu ordunun kurulduğunu söyledi. Kurulan Twitter ordusu için Riyad yönetiminin kesenin ağzını açtığı belirtildi. Söz konusu orduda bulunan yüzlerce kişi, muhalifleri bir yandan taciz ederken, diğer yandan Riyad yönetiminin politikalarına karşı olan sohbetleri de Twitter’a şikayet ederek muhalifleri sosyal medyada bastırmaya çalışıyor.

Ordunun başında ise, çalışanların “troll master” olarak adlandırdığı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ’ın önceki danışmanlığını yapan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud bin Abdullah el Kahtani 'nin olduğu öğrenildi.. Kaşıkçı cinayeti sonrası görevinden alınan Kahtani, sosyal medyada bu yönde paylaşım yapanların kara listeye alındığını söyledi.

MESAJ VE ŞİKAYET YAĞMURU

Söz konusu habere göre, ekip yöneticileri, çalışanlara tehdit ve hakaret edilecek muhaliflerin listelerini, her gün paylaşılması gereken mesajları ve Twitter’da öne çıkarılması istenen hükümet yanlısı mesajları iletiyor. Trollerden, Kraliyet ailesine ait bazı özel karelerin de öne çıkarmaları isteniyor. Pek çok farklı hesaba sahip olan troller, kendilerine verilen konularla ilgili sohbetleri bularak, bunları mesaj yağmuruna tutuyor. Muhalif bir sohbetin alevlenmesi durumunda troller, konuyu dağıtmak için pornografik fotoğraf dahi paylaşabiliyor.

Kamubulteni.com  |  Ankara