Toyota, Rusya'daki Fabrikasını Kapatıyor

Toyota, Rusya'daki Fabrikasını Kapatıyor

Savaşın patlak vermesi ile beraber Rusya’da üretim işlemlerine ara veren Japon otomotiv firması Toyota’dan yeni bir karar daha geldi. Dünyaca ünlü marka, Rusya'daki fabrikasının kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor.

Japon otomotiv üreticisi Toyota, Rusya'daki fabrikasını kapatmaya karar verdi. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre şirketin St. Petersburg'da bulunan fabrikasının kapılarının kapatılacağı duyuruldu. Bakanlık, Toyota markasının bütün sosyal yükümlülüklerin yerine getirilmesinin yanı sıra aynı zamanda personele çok önemli ek ödemeler yapılmasını sağlayacağını ve, Toyota ve Lexus otomobillerinin satış sonrasında yürütülmesi gereken hizmetlerini yerine getireceklerini ve bayi ağını koruyacaklarını söyledi.

Üretime Savaş Sebebiyle Ara Verilmişti

Yıllık bazda 100 bin araç üretimi gerçekleştiren fabrikada Camry ile RAV4 model araçları üretiliyordu. Toyota, Rusya ile Ukrayna arasında meydana gelen savaşın patlak vermesiyle beraber Rusya'daki tesisinde araç üretici işlemlerini geçici bir süre askıya almıştı.


Dünyaca Ünlü Firmalar, Rusya'da Üretime Ara Verdi


Rusya’da üretim işlemlerini gerçekleştiren pek çok tesis, başkent Moskova'nın 24 Şubat tarihinde Ukrayna'ya silahlı kuvvetler göndermesinin sonrasında, parça kıtlığı ile batının yaptırımları sebebiyle üretimi askıya aldı ve işçileri izne çıkardı.

Volkswagen, Toyota, Hyundai, BMW, Volvo, Ukrayna'daki savaşın ilk günlerinde Rusya'daki araç satışlarını durdurma kararı almıştı. Toyota markasının Fransız ekibi Renault ise Rusya'da bulunan bütün varlıklarını Rus hükümeti ile Moskova belediye yönetimine devredilmesi hususunda mutabakata varmıştı. Renault, yaptırımlar sebebiyle Rusya'da bulunan fabrikasında üretimi durdurma kararı almıştı.