Tosuncuk Mehmet Aydın'ın Fotoğrafının Sırrı Çözüldü

Çiftlik Bank ile on binlerce kişiyi dolandıran ve yurt dışına kaçan Mehmet Aydın 'ın geçtiğimiz gün ortaya çıkan fotoğraflarının sırrı çözüldü.

Tosuncuk Mehmet Aydın'ın Fotoğrafının Sırrı Çözüldü

Tosuncuk 'un fotoğraflarının analizi yapıldı.

Çiftlik Bank  adlı bir paravan bir şirket açan ve  132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL 'lik para ile yurt dışına kaçan, İnterpol tarafından da aranan Mehmet Aydın 'ın geçtiğimiz hafta yat sefası yaparken çekilmiş fotoğrafları gündeme geldi.

FOTOĞRAFIN ÇEKİLDİĞİ YER ANTALYA MI?

Geçtiğimiz hafta yayımlanan fotoğraflarda bazı detaylar dikkatleri çekmişti. Fotoğrafta arka tarafta bulunan konteynerler ile diğer detaylarda, Tosuncuk 'un Antalya 'da mı olduğu sorusnu akıllara getirdi. Habertürk' ün aktardığı  habere göre, ajansın "Tosuncuk'un yurt dışındaki lüks yaşamı" diye servis ettiği fotoğraflarla ilgili 'Tosuncuk Türkiye'de mi?' iddiaları ile birlikte yeni bir tartışmayı da başlattı.

Sosyal medya üzerinde geniş yer alan fotoğrafların gizemi çözüldü. Peki Tosuncuk Antalya açıklarına kadar geldi mi?

ANTALYA POLİSİ ARAŞTIRMALARI YAPTI

Bu iddiaların konuşulması sonrası Antalya polisi harekete geçti.  Bir çalışma başlatan  Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fotoğrafları inceleme altına aldı. Mehmet Aydın ile fotoğraflarda yer alan boşanma aşamasında olduğu  eşi Sıla Aydın 'ın isimleri sorgulandı.

2017 YILINDA FOTOĞRAFLARIN ÇEKİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Antalya polisi tarafından yapılan çalışma kısa sürede neticelendi ve fotoğrafların izi bulundu.  Buna göre  Mehmet Aydın ve Sıla Aydın'ın 2017 senesinde Antalya bölgesinde tatil yaptığı tespit edildi. Fotoğrafların o dönem çekildiği ve şimdi servis edildiği tespit edildi.

Mehmet Aydın ile Sıla Aydın Ocak 2017 senesinde dünya evine girmiş, Çitlfk Bank operasyonu 16 Mart 2018 yılında başlamıştı. Mehmet Aydın o tarihlerde yurt dışına kaçtı. Yurt dışına kaçtığı tespit edilen Aydın hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Öte yandan Aydın İnterpol listesinde de yerini aldı. 

Çiftlik Bank dolandırıcılığının bir numaralı ismi firari sanık Mehmet Aydın'ın lüks yaşamına ait görüntüler merak yaratıyor.

Tekne sefası yaparken çekilmiş son fotoğraflarının basına yansımasıyla birlikte 'Tosuncuk Türkiye'de mi' tartışmasını başlatanlar fotoğraftaki detayların izini sürerek Mehmet Aydın'ın lüks yaşamını ülkede sürdürüyor olabileceğini iddia etmişti.

Fotoğraflardaki detaylarda Türkiye'ye özgü pek çok işaret ortaya koyulmuş, teknedeki ıslak mendilden, televizyon kumandasına kadar pek çok ayrıntıya dikkat çekilmişti.

Antalya polisinin araştırması da tartışmalara son nokta koydu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA