The Times: Çin'den Flaş Karar! Tüm Yabancılara Anal Sürüntü Zorunlu Kılındı

Dün yayımlanan raporda, Çin'in ülkeye giriş yapan tüm yabancılar için rektal sürüntü testini zorunlu olduğu iddia edildi.

The Times: Çin'den Flaş Karar! Tüm Yabancılara Anal Sürüntü Zorunlu Kılındı

Times'ta yer alan habere göre Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, diğer tarama yöntemlerinden daha yüksek derecede doğruluk payına sahip olduğu gerekçesiyle ülkeye yurt dışından gelen tüm yabancılara anal sürüntğü testini zorunlu kıldı. Pekin ve Şanghay havayollarında test merkezleri kurulacağı kaydedildi.

Yeni İş haberleri yayımlandı! Kadın-Erkek diğer adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve son haberlere göz atmak için TIKLA VE İNDİR.

Çin medyasında yer alan haberlere göre, solunum hastalıkları doktoru Li Tongzeng, anal sürüntülerin daha iyi olduğunu, dışkı örneklerinde virüs izlerinin burun veya boğazda olduğundan daha uzun kaldığını söyledi. Japonya Kabine Başsekreteri Kato da anal sürüntü iddialarına ilişkin bazı vatandaşlarının bu uygulamaya maruz kaldığını kaydederek, "Bazı vatandaşlarımız, Çin'deki büyükelçiliğimize, büyük bir psikolojik acıya neden olan anal sürüntü testi yaptırdıklarını bildirdi" ifadelerini kullandı. Çin Dışişleri Sözcülerinden Wang Wenbin ise, hali hazırdaki uygulamaların bilimsel temelli , yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunu söyledi.