Son Dakika: Skandal Yaptırım Kararı Temsilciler Meclisi'nden Geçti

Son dakika haberi: ABD Temsilciler Meclisi 'nde yaptırımlar oylandı ve 18 evet oyu ile karar çıktı. Türkiye 'ye yönelik skandal yaptırımlar içeren tasarı Senato Genel Kurulu 'na gönderildi.

Son Dakika: Skandal Yaptırım Kararı Temsilciler Meclisi'nden Geçti

Son dakika: ABD 'den skandal yaptırım kararı.

ABD Senatosu 'ndan son dakika haberi geldi. ABD Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan skandal yaptırım kararı senatoda kabul edildi.  ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu' nda Türkiye'ye birçok konuda yaptırım yapılmasını öngören skandal tasarı oylandı.

18 EVET 4 HAYIR

Skandal tasarıyı oylayan 22 isimden 18 'i evet oyu verdi.  4 hayır oyu çıktı. Tasarının bir sonraki durağı Senato Genel Kurulu olacak.

SENATO GENEL KURULU 'NDAN DA GEÇERSE..

Senato Genel Kurulu da onaylarsa, tasarı onay için ABD Başkanı Donald Trump’a gönderilecek."ABD'nin ulusal güvenliğini teşvik ve IŞİD'in canlanmasının önlenmesi" adını taşıyan yaptırım tasarısına senatörler Rand Paul, Ron Johnson, Ted Cruz ve Tom Udall hayır oyu verdi. Komisyonda kabul edilen tasarı, Senato genel kurulunda görüşülecek.

ÜÇTE İKİ ÇOĞUNLUKLA GEÇERSE, TRUMP’IN VETO YETKİSİ KALKIYOR

Türkiye’ye yaptırım tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden üçte iki çoğunluğun çok üzerinde bir rakamla kabul edilmişti. Benzer bir durum ABD Senatosu’nda da gerçekleşir, tasarı 100 kişilik Senato’dan üçte iki çoğunluktan fazla oyla geçerse, ABD BAşkanı Donald Trump’ın ilk vetodan sonra ikinci defa tasarıyı Veto etme hakkı yok.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'IN TÜM MAL VARLIĞINI ARAŞTIRABİLECEKLER

Silah ambargosu uygulanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aile efradının tüm dünyadaki net mal varlıklarının Amerikan kurumları tarafından araştırılıp listelenmesi de yaptırımlar arasında yer alıyor.

Yaptırım listesinde olacak Bakanlar >>

Milli Savunma Bakanı Akar* Genelkurmay Başkanı Güler* İkinci Ordu komutanı* Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak

Tasarıda ayrıca, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler nedeniyle yaptırıma uğraması da isteniyor. Kongre daha önce de bu konuda karar almış, ancak bir süre sınırı koymamıştı. Tasarıda,ABD Başkanı Trump'a S-400 alımından dolayı CAATSA yaptırımlarını en geç 15gün içinde koyması zorunlu hale getiriliyor. Böylece Başkan Trump’ın yaptırımları “zamana yayma” yetkisi de Kongre tarafından kısıtlanmış oluyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA